Už tuto neděli 22. května pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova letošní první Restaurant Day. Velice oblíbená a hojně navštěvovaná akce má již svoji tradici a také letos se počítá s vysokou návštěvností. Akce začíná v neděli od 11.00 hodin na zahrádce Národního domu v Prostějově. Své kulinářské umění vám předvede minimálně 17 přímých účastníků, kteří se nebáli jít „s kůží na trh“. Pokud tedy máte chuť a čas, vylaďte si chuťové pohárky a přijďte v neděli před polednem ochutnat ze spousty nabízených domácích dobrot!

Okrašlovací spolek ve spolupráci s Marky obchůdkem Markéty Valentové pořádá pod záštitou Zdravého města Prostějov další tradiční Restaurant Day. Od poslední podobné akce uběhlo již tři čtvrtě roku, nicméně na májovou hostinu se jistě vyplatilo počkat. Připravena bude totiž spousta dobrot především ze Španělska, ale i Francie nebo tuzemska.

Na úvod to nejdůležitější, což by měli zavnímat všichni, kteří se zajímají o kulinářské lahůdky. „Májový Restaurant Day se koná tuto neděli třiadvacátého května od jedenácti hodin na zahrádce Národního domu. Vždy se snažíme, pokud nám organizaci jako takovou nezhatí vyšší moc, směřovat Restaurant Days na třetí neděli v měsících květen, srpen a listopad,“ uvedla předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová.

Na co se mohou návštěvníci nedělního Restaurant Day těšit? „Tentokrát budeme všichni velmi potěšeni. Účast bude vyšší než v minulých měsících, kovidové strachy a obavy jsou již za námi, přihlášku podalo hned sedmnáct účastníků. Už nyní víme, že v nabídce bude například paella, tapas, španělské víno, tortilly, miniburgery, francouzské větrníčky, ovocné košíčky, věnečky, listové trubičky, šlehačkové řezy, krkonošské kyselo, pikantní fazole, domácí pivo a samozřejmě stálý hit v podobě grilovaných chobotnic a další kulinářské pochoutky,“ popsala Sokolová s tím, že nyní nebylo vůbec těžké najít zájemce o přímou účast. „Tentokrát se zdá vše jednodušší, ozývají se i zcela noví lidé, což nás velmi těší. Vždy se obracíme na stálice, ale také vyzýváme nováčky z řad veřejnosti, aby se pochlubili s domácím receptem či dobrotou, kterou mají sami rádi, aby ji návštěvníkům nabídli,“ usmála se předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Jak vzápětí přiznala, její životní partner nebude ani letos při Restaurant Day chybět. „Manžel si tentokrát přivezl z chorvatské Ražanje hned dvanáct kilogramů chobotnic! Začínali jsme s pěti kilogramy, navýšili na sedm a letos zkusíme ´jít na trh´ s dvanácti kilogramy. Vždy chobotnice dopředu vaříme s pomeranči, získají tak pěknou růžovou barvu a následně se dobře grilují. Jen ta vůně, která doma zůstane po uvaření, je poněkud horší,“ usmívá se Milada Sokolová, která v neděli právem očekává vysokou návštěvnost na zahrádce Národního domu. „Lidé si našli cestu na tuto akci již v minulosti, již od půl jedenácté se shromažďují, utvoří frontu a čekají na jedenáctou, až ase otevře. Vůbec se nedivím, nabídka jídel je vždy pestrá a na druhou stranu lidé, kteří jídla předvádí, jich nepřipravují v obrovském množství, proto mnohdy již hodinu a půl po zahájení zbývá k prodeji pouze několik dobrot,“ uzavírá Milada Sokolová.

Po delším čase se tedy zase můžete těšit na oblíbený Restaurant Day. A jako tradičně ochutnat spoustu dobrot – paellu, tortilly, miniburgery, makronky, chilli fazole, grilované chobotnice a spoustu dalšího. Tak neváhejte a zpříjemněte si nedělní pohodu dobrým jídlem!

 

20 restaurant day pozvanka tez