Absolutní vrchol sezóny mají před sebou volejbalové starší žákyně VK Prostějov. Nedávno postoupily z úvodní fáze mistrovství republiky U15 na závěrečný turnaj národního šampionátu 2022 této věkové kategorie, který se hraje od pátku 20. do neděle 22. května v Bílovci.

Mezi nejlepších šestnáct družstev ČR mezi dívkami do patnácti let prošly mladé Hanačky suverénně, když vyhrály osmičlennou skupinu v Ostravě. „Sedm utkání a sedm vítězství, to jsme s holkama asi úplně nečekaly. Ale my jdeme do každého zápasu naplno bojovat, ať nastoupíme proti papírově slabšímu celku, nebo favoritovi. Což se nám vyplatilo, máme další dílčí úspěch,“ radovala se trenérka starších žákyň vékáčka Solange Soares.

Ve finálové části českého přeboru absolvuje prostějovský tým základní grupu C, kde 20. května postupně narazí na České Budějovice (10.00 hodin), Hradec Králové (12.40 hodin) a Mikulovu Praha (16.50 hodin). Tři nejlepší kolektivy přitom postoupí do čtvrtfinálové skupiny (21. května), zatímco poslední v tabulce půjde jen do grupy o 13. až 16. místo. Načež bitvy vyvrcholí 22. května střetnutími play-off o konečné umístění.

„Zase půjdeme zápas od zápasu a budeme maximálně bojovat, abychom se dostaly, co nejvýš to půjde. Nemá smysl dopředu moc přemýšlet, na co máme nebo ne. Už postupem na závěrečný turnaj mistrovství republiky jsme dosáhly něčeho pěkného a ukázaly, že volejbal v Prostějově může mít kvalitní budoucnost. Je za tím spousta práce, děvčatům děkuji. A teď jdeme společně dál,“ těšila se Soli. (son)

 

MČR STARŠÍCH ŽÁKYŇ 2022 (BÍLOVEC) – LOS

Základní skupina A: KP Brno, Mělník, Český Krumlov, Kometa Praha

Základní skupina B: Tábor, Karlovy Vary, Lanškroun, Ostrava

Základní skupina C: České Budějovice, Mikulova Praha, Hradec Králové, VK Prostějov

Základní skupina D: Havlíčkův Brod, Hlincovka, Kralupy, Frýdek-Místek