Kompletního ročníku se dočkali také mladší žáci prostějovského eskáčka, kteří se v letošním ročníku představili hned ve dvou týmech a ve stejné soutěži Olomoucké regionální ligy tak nastupovalo takzvaně „áčko“ i „béčko“. Už v základní části ukázal elitní výběr SK 1913své schopnosti a obsadil třetí příčku, což bylo místo postupové. Bohužel však nakonec skončil stejně jako rezerva ve skupině o umístění. Tam také ukázal svou sílu, neztratilo se ani zmíněné „béčko“. Díky kompletní sezóně se tak dá hovořit o pozitivním hodnocení.

Základní skupina Olomoucké regionální ligy vyšla svěřencům Filipa Smejkala a Pavla Musila velmi dobře. A-tým obsadil konečné třetí místo. Rezerva už na tom byla o něco hůře, ale zde se jednalo především o hráče mladšího ročníku, kteří se tak pravidelně utkávali s hráči o rok staršími. I přes předposlední místo se nedá říct, že by se jednalo o propadák. I do příští sezóny půjdou tyto ročníky v podobné roli, tentokrát však už v kategorii starších žáků, kam budou ročníky 2009 i 2010 patřit.

I přes třetí příčku se však první družstvo z lepší skupiny v nadstavbě neradovalo. „Žákovské ligy starších a mladších žáků jsou propojené. V předešlých sezónách se to bralo ohledně postupu průměrově z obou soutěží a podle staršího žactva. Od dalších sezón by se mělo jednat o to, že se soutěže rozdělí a vybojují si to celky v každé soutěži zvláště. Letos nám to ale bohužel nevyšlo. Oba celky se tak musely smířit pouze se skupinou o umístění, ale i v případě průměru by nám to nejspíše nestačilo,“ vysvětlil situaci Filip Smejkal.

Skupina o umístění měla stejný počet účastníků jako v kategorii vyšší a jednalo se tak o pět soupeřů, kteří se pravidelně potkávali. Zde se také vedlo lépe „A“-týmu Prostějova, které v konečném pořadí obsadilo druhé místo se šestnácti body ze dvanácti zápasů. Rezerva nakonec brala stejně jako v předešlé části předposlední čtvrté místo se ziskem osmi bodů za čtyři výhry. „U mladších žáků se na rozdíl od starších jednalo ale přeci jen o vyrovnanější zápasy, a i když jsme tak hráli proti třem celkům stále dokola, protože vzájemné duely bych do toho nepočítal, tak to mělo větší náboj. Ale stejně jako u starších žáků to beru jen jako třešničku. Jsem hlavně rád, že se kluci snažili po celý ročník pilovat své dovednosti a poctivě trénovat,“ konstatoval Smejkal.

K tréninku už se navíc kluci opět vrátili a nyní jsou v rámci suché přípravy ještě v lehčím tréninkovém procesu. „Led byl k dispozici do sedmnáctého dubna, takže jsme toho využili a od té doby dostali hráči tři týdny volna. Nyní se už postupně vracíme do tréninků a začínáme suchou přípravu. Teď nám jde hlavně o to, aby se kluci začali zase hýbat. Zatím se jedná o lehčí tréninky zaměřené spíše na dovednost. Postupně ale budeme přidávat a pilovat i fyzickou připravenost, abychom se na další sezónu připravili co možná nejlépe,“ prozradil šéftrenér SK Prostějov 1913.

Třetí ohlédnutí za sezonou v podání mládežnického hokejového klubu SK 1913 Prostějov najdete v tištěném vydání, které vyšlo v pondělí 16. května