Fotbalisté 1.SK Prostějov změnili trenéra. Znovu. Za poslední tři roky už tým trénovali Oldřich Machala, dále Pavel Šustr, po něm krátce Jiří Jarošík a něco přes půl sezóny byl hlavním koučem Daniel Šmejkal.

Nyní se zdá, že se kruh uzavřel: vrací se znovu Pavel Šustr. Trenér, který dosud svého nejlepšího úspěchu dosáhl právě v Prostějově. Třetí místo bylo skvělé. V takové konkurenci nečekané, i když žádané. Šustr na Hanou před více než dvěma lety přišel coby dosud trenér se zkušenostmi spíše s mládeží, s pověstí kouče, co to umí s mladšími hráči. S pověstí tvrdého kouče, který dokáže hráče posouvat a motivovat.

Trenér Pavel Šustr se v Prostějově ukázal jako dobrou volbou. Tým pod jeho vedením pookřál. Zprvu musel pracovat z velké části s dědictvím po Oldřichu Machalovi, což byl pohyb okolo 10. místa a nepříliš dobrá pohoda. Jaro 2020 tak ještě nebylo nic moc. Ale následná sezóna už ukázala, že Šustr umí. V eskáčku už delší dobu platí, že trenér má velký prostor pro přivádění a vybírání posil. Šustr ukázal, že má na hráče dobrý čich, dva posunul do ligy, ze Zlatohlávka – neznámého mladíka – se stal Zlatohlávek, elitní snajpr. Vyrostli pod ním Kopřiva, Mucha či Zapletal. Tým hrál kvalitní fotbal, se spoustou branek, vyhrával venku. Důležitý byl ale i samotný dojem: a ten byl, že Prostějov může vyhrát kdykoli a nad kýmkoli.

Šustr se nyní vrací k týmu, který je zkušenější, než byl dříve. Řadu hráčů zná, zná prostředí, zná „bafuňáře“. A i podzim v Senici ještě udělal vzdor všemu slušný. I Šustr je nyní coby kouč zkušenější a určitě má týmu co nabídnout. Bude těžké pro něj zopakovat výsledek ze své první sezóny na Hané. Ale je to zřejmě právě on, kdo může znovu eskáčko dovést k úspěchům.

Novinky z eskáčka chystáme do pondělního tištěného vydání, nezapomeňte si jej koupit