Reprezentační volejbalová sezóna je těsně před svým zápasovým zahájením, které se týká hned čtveřice současných hráček VK Prostějov. Všechny čeká v tomto týdnu s jejich národními výběry vstup do Golden European League žen 2022.

Součástí týmu Česka jsou smečařka Klára Faltínová a blokařka Kateřina Kvapilová, do družstva Slovenska nedílně patří univerzálka Karin Šunderlíková i smečařka Karolína Fričová (byť druhá jmenovaná odchází z vékáčka jinam).

Kolektivy ČR a SR navíc byly vylosovány do stejné základní skupiny B, aby letošní Zlatou Evropskou ligu otevřely shodně v Chorvatsku. Češky tam nastoupí ve středu 25. května od 17.00 hodin, Slovenky pak v sobotu 28. května ve stejný čas.

Svěřenkyně Giannise Athanasopoulose včetně Faltínové a Kvapilové trénovaly během druhého týdne přípravy nadále v Kutné Hoře, načež se na uplynulý víkend přesunuly ke dvěma přátelským duelům do Slovinska (hrály se po uzávěrce tohoto článku).

Soubor Michala Maška zamířil ze soustředění v Púchově také do Slovinska, leč o něco dříve, aby v přípravných zápasech proti tamní reprezentaci nejprve remizoval 2:2 (18, -21, -15, 27) a poté zvítězil 3:1 (-26, 23, 17, 21). Šunderlíková i Fričová přitom byly největšími tahounkami! Karin zaznamenala 20 a jako střídající 17 bodů, Kája 15 + též po naskočení z lavičky 8 bodů.

Teď už přijdou mistráky u Jadranu.