V síti detektivů prostějovské hospodářské kriminálky uvízl devětatřicetiletý cizinec, který po dobu pěti let neoprávněně bez náležitých povolení prováděl zednické práce. Policie přiznala, že muže někdo udal. Za uvedenou dobu zedník vyfakturoval téměř tři miliony korun, které však nezdanil. Práci tak bude mít také finanční úřad.

 

„Z přečinu neoprávněného podnikání viní prostějovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality devětatřicetiletého cizince žijícího trvale v Přerově. Prověřováním zahájeným na základě anonymního oznámení kriminalisté zjistili, že muž v období od konce roku 2015 do současnosti neoprávněně podnikal v oboru provádění zednických prací. Za práce provedené v uvedeném období pak vystavil faktury v celkové výši bezmála 2,7 milionu korun,“ uvedl k případu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nelegálně vydělávajícímu zedníkovi teď za pět let práce hrozí pět let kriminálu! „Podezřelý se k uvedenému jednání přiznal a v pondělí sedmého prosince si od kriminalistů převzal sdělení obvinění pro uvedený přečin. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí na šest měsíců až pět let. Na základě zjištěných okolností byl v této věci předán podnět také finančnímu úřadu k řádnému zdanění dosud nezdaněného příjmu,“ doplnil František Kořínek.