Zatímco uplynulý ročník je jen pár týdnů minulostí, příprava na nový už je v plném proudu. A tak prostějovské eskáčko aktuálně ladí tým na novou sezónu. Už v minulém čísle Večerník informoval o tom, že v týmu zůstává sedm hráčů, včetně například Vasila Kušeje nebo Michala Zapletala. Nyní dostává mužstvo ještě jasnější obrysy. Kdo tedy modro-bílou bude oblékat také v dalším ročníku?

 Záhy po posledním hvizdu soutěžního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2021/2022 se začaly objevovat klasické otázky. Jak bude vypadat sezóna další? Co bude za cíle? A hlavně kdo bude za Prostějov hrát? Už brzy se přitom ukázalo, že někteří hráči mají smlouvu na další ročník. A o některé další jako třeba o Jakuba Kopřivu klub stojí. Vyjasňují se pomalu ale i situace u dalších hráčů. „Urbance oslovily Teplice, vypadá to, že tam půjde. Schaffartzik s největší pravděpodobností zůstává,“ prozradil v uplynulém týdnu Ladislav Dudík, sportovní ředitel 1.SK Prostějov.

Otazníky jsou i u dalších hráčů. Třeba stopera Daniela Bialka nebo brankáře Michala Bárty. „Zatím se zde nic nezměnilo. Oba by měli nastoupit normálně do přípravy, protože jim příprava začíná ještě před koncem smlouvy. Ještě s nimi budeme jednat, zda budou chtít zůstat. A během přípravy se ukáže, zda budou mít větší vytížení a zůstanou, nebo budou chtít odejít,“ vyjádřil se na jejich adresu Dudík. Úplná jistota není ani u dalších hráčů. Naopak je jasné, že nikdo z hostujících hráčů v sezóně již za Prostějov v dohledné době nenaskočí.