Zápasem mezi Vítem Kopřivou a Daliborem Svrčinou vyvrcholil 29. ročník tenisového turnaje UniCredcit Czech Open. Z vítězství 6:2, 6:2 se radoval Kopřiva, který získal svůj první titul na challengeru v kariéře

Vstup do finálového utkání zvládl lépe Dalibor Svrčina, který rychle vedl 2:0 a ve třetí hře měl k dispozici několik dalších brejků. Vít Kopřiva přesto své podání uhájil a nastartoval velký obrat. Klíčová byla dlouhá sedmá hra, v níž se několikrát mohl Svrčina vrátit do setu. Své šance neproměnil, a když jeho soupeř zvýšil na 5:2, bylo o vítězi prvního dějství rozhodnuto. V posledním gamu mladší finalista vyrobil dvě dvojchyby a zkušenější protivník získal vedení.

 

„Utkání nemůžu hodnotit pozitivně. Až na začátek, který se povedl. Vedl jsem 2:0 a měl šanci na další brejk, nevyšlo to a pak se soupeř chytil a až do konce utkání byl lepší. Podobné zápasy jsou vždy o drobnostech, tentokrát se rozhodující míče nepodařilo uhrát, jak jsem potřeboval,“ uznal Svrčina.

 

Na ztracenou sadu chtěl Svrčina rychle zapomenout a tomu odpovídalo velké nasazení na začátku té následující. Vyrovnané skóre držel do stavu 2:2, pak Kopřiva zaútočil. Po úspěšném servisu prolomil podání soupeře a vzápětí brejk potvrdil, což rozhodlo také o celkovém vítězi.

 

„Je to neuvěřitelný pocit. Vyhrát turnaj, navíc doma, se každému nepodaří. V zápase jsem byl trošku aktivnější, proto se dařilo uhrát výměny na moji stranu. Ale celkově šlo o vyrovnaný duel, konečné skóre úplně neodpovídá průběhu. Dalibor byl těžký soupeř, věřím, že se nám oběma bude dařit i nadále,“ prohlásil Kopřiva.

Pavouk Turnaje

Pavouk Čtyřhry

Program dne