Tenisový TK Agrofert Prostějov patří z pohledu dosažených úspěchů mezi nejlepší kluby na světě. Jeho hráči pravidelně sbírají mistrovské tituly a výrazně se prosazují na mezinárodní scéně. Velký počet vynikajících výsledků si zaslouží oslavu a tou je v posledních letech Večer mistrů a medailistů na konci sezóny.

„Jsme takový rodinný klub, všichni se odmalička znají bez ohledu na to, zda jde o benjamínky, nebo dospělé tenisty. Hodně na týmový duch sázíme a dlouhodobě se to vyplácí. I proto bereme Večer mistrů a medailistů jako možnost společného setkání, kde můžeme oslavit naše úspěchy,“ vysvětluje filozofii slavnostního večera Petra Černošková, šéfka prostějovských tenisových projektů.

Ceny pravidelně dostávají medailisté z republikových šampionátů družstev – minitenisté, babytenisté, mladší a starší žáci a dorostenci. Top ocenění získávají nejlepší mládežníci, kteří na sebe upozorní na turnajích jednotlivců. Každoročně se rozšiřuje také klubová Síň slávy, kterou zatím jako poslední rozšířil primátor Prostějova František Jura. „Pan primátor dělá maximum nejen pro tenis, ale i celý prostějovský sport. Podpora města je skvělá, proto si uvedení do Síně slovy rozhodně zaslouží. Je to skvělý člověk,“ pronesl na adresu prvního muže Prostějova Miroslav Černošek.

Radost neskrýval sám primátor. „Dostal jsem se do vybrané společnosti skvělých bývalých hráčů a klubových ikon. Jsem na to opravdu hrdý, něco takového jsem nečekal,“ řekl prostějovský primátor. Další Večer mistrů a medailistů v Národním sportovním centru proběhne letos na konci tenisové sezóny.

Speciální příloha nejen k tenisovému turnaji UniCredit Czech Open je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 30. května