Následky stále pokračující doby covidové dál drtí veškeré sféry lidské existence. Jednou z citelně zasažených oblastí je samozřejmě ekonomika, což se úzce dotýká rovněž sportu, lední hokej nevyjímaje. Kluby po celém světě i v České republice škrtí rozpočty, jak se dá, a bez obvyklých příjmů ze vstupného (leckde také od partnerů) se snaží nějak přežít.

Hodně vážná situace logicky panuje také v LHK Prostějov, kde majitel osekal platy všech členů týmu na menší část obvyklé gáže, navíc se šetří též na výstroji a vybavení. Sportovní manažer a asistent trenéra Jiří Vykoukal v této souvislosti prohlásil, že svěřence obdivuje za přístup k extrémně složité situaci dotýkající se osobně každého z nich. A že dosud nezažil mužstvo s takovým charakterem.

Koho z nás za poslední měsíce pod jhem koronaviru nepotkalo ze strany zaměstnavatele sáhnutí na vlastní peníze, ten si může gratulovat k mimořádné přízni „Štěstěny“. Byť prachy nejsou zdaleka vše. Přesto teď většina lidí musí řešit podobné starosti jako Jestřábi, a mnozí ze své zkušenosti určitě potvrdí, nakolik může být pokračování normálního života za nepříznivých okolností komplikované.

Kromě toho plejeři elhákáčka nejenže jedou dál, normálně trénují i hrají zápasy. Někteří ještě k tomu chodí na brigády, aby vykompenzovali hokejové ztráty na kontech. A přitom ze čtyř duelů po opětovném rozběhnutí Chance ligy dokázali hned tři vyhrát, bez ohledu na těžkosti vytěžili devět získaných bodů ze dvanácti možných. Což jen potvrzuje pravdivost Vykoukalových slov a opravňuje k tomu ptačí dravce ocenit za jejich nezdolnost.

Kéž by jim i všem ostatním osud už brzy nastavil vlídnější tvář. Místo toho to podle vývoje otravné nemoci a neměnného přístupu vůdců společnosti k ní bohužel vypadá, že na normální žití si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.