Tady to zvládli s předstihem! Už v průběhu uplynulého týdne byla dokončena cyklostezka v Mostkovicích. Tím se s předstihem podařilo navázat na loni dokončenou cestu vedoucí kolem plumlovské přehrady, která se mezi lidmi těší velké oblibě. Po letech plánování tak začíná nabývat reálných obrysů letitá vize o tom, že jednou budeme moci na kolečkových bruslích vyrazit z Prostějova až do kempu Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově.

Do budování zhruba 1,5 kilometru dlouhého úseku cyklostezky v Mostkovicích se pustili v březnu, dokončena měla být začátkem letošních letních prázdnin. Vše se ovšem zvládlo s více jak měsíčním předstihem a lidé ji téměř okamžitě začali využívat. „Cyklostezka už je dokončená, oficiálně se čeká na kolaudaci, k níž by mělo dojít v dohledné době,“ potvrdil Večerníku pozitivní zprávu starosta Mostkovic Jaroslav Peška s tím, že náklady na výstavbu přišly na zhruba 4 miliony korun bez DPH.

Dokončený úsek naprosto logicky navazuje na již existující asfaltové cesty, po nichž se již mohou vydat nejen pěší či cyklisté, ale také milovníci in-line bruslí či maminky s kočárky. „Naším cílem je, aby lidé z Prostějova mohli jednou na bruslích dojet až ke Žraloku. Nově se dostanou od přehrady až k sokolovně, která stojí na začátku obce ve směru od Prostějova,“ upozornil mostkovický starosta.