Předposlední kolo pro hostující Pivín, derniéra pro domácí Klenovice. Oba celky už se před vzájemným duelem mohly v tabulce jen mírně posunout. V tomto derby je ale o motivaci postaráno i bez nutnosti bodovat. A stejně tak tomu bylo i uplynulou sobotu odpoledne.

V prvním poločase střetnutí 25. kola I.A třídy Olomouckého KFS skupiny „A“ se hrál jen fotbal a aktivnější i nebezpečnější byli hosté, přesto šli do kabin spokojenější Klenovice. Ve druhém už tomuto „El Clásicu“ nechyběl náboj i mimo fotbalová pravidla... Pivín sice deset minut před koncem srovnal, poslední slovo měl ale Zapletal, který pět minut před koncem rozjásal větší část domácí tribuny.

 

Stav před výkopem

Tabulkově byl a bude na tom v končícím soutěžním ročníku 2021/2022 lépe Pivín, ale derby favorita nemá, což se jasně potvrdilo. Na domácí straně se navíc i díky rozlučce hned po zápase objevila téměř kompletní sestava a ze stabilních hráčů scházel pouze Owusu. To hosté měli daleko větší potíže jedenáctku poskládat. Tím největším problémem byl post brankáře, scházel nemocný Oršel, takže mezi tyče musel obránce Pospíšil. K tomu vinou svatebních povinností scházelo i bratrské duo Bartoníků, což byla pro hosty další komplikace ještě před výkopem.

 

 

pozápasové hodnocení trenérů

Vladimír HORÁK – Sokol Klenovice

„V první půlce byl Pivín lepší. Nechávali jsme středním záložníkům moc prostoru, čehož zkušení Svozil s Valtrem dokázali využívat a kombinovali daleko lépe než my. Bylo spíše štěstí, že po prvním poločase jsme vedli o branku my. Ve druhé polovině se ukázalo, že jsme o něco lépe fyzicky připravení. Vypracovali jsme si tam hned nějaké šance. Paradoxně jsme ale dostali srovnávací branku. Ale v následných minutách se projevila naše připravenost a mohli jsme proměnit i další šance. I vítězství o branku však bereme proti rivalovi a jsme rádi, že jsme se rozloučili se sezónou vítězně. Pro diváky si myslím, že to byl další dobrý zápas.“

Pavel VALTR – Sokol v Pivíně:

„Měli jsme to náročnější se skládáním sestavy, aby nakonec do branky musel obránce Pospíšil. Jsem rád, že kluci, kteří dostali šanci, se ukázali v dobrém světle, za což jim děkuji. V prvním poločase byly šance na obou stranách a myslím si, že jsme mohli jít do kabin spokojenější spíše my, ale bohužel. Podařilo se nám brzy srovnat a opět byly šance na obou stranách. Klenovice ve druhé půli ale více držely míč. Fotbal se nicméně hraje na šance a těch jsme proměnili méně než soupeř. S fotbalem i výkonem jsem spokojený a ta remíza by tomu slušela o něco více.“

 

Sokol Klenovice na Hané – Sokol v Pivíně 4:3 (2:1)