Dopravní komise je poradním orgánem rady města a jejím úkolem je projednávat a navrhovat věci, které ulehčí přetížené dopravě v Prostějově. A má jít samozřejmě jen o smysluplné záležitosti. Nejen prostějovští radní ale nyní kroutí hlavami nad tím, co dopravní komise „vymyslela“ v předchozích týdnech.

„Dopravní komise města nám doporučila opravdu smysluplný záměr...,“ pronesl ironickým tónem Jiří Pospíšil (PéVéčko), první náměstek primátora. O jaké doporučení jde, přiblížila na nedávné tiskové konferenci rady města náměstkyně pro dopravu v Prostějov. „Dopravní komise by si přála, aby nebyla dále prodloužena smlouva se společností Shell, která na Petrském náměstí provozuje čerpací stanici. Komise pak navrhuje benzínku zbourat a vybudovat silniční průjezd z Petrského náměstí na Husovo náměstí. Můžeme si o tomto doporučení myslet, co chceme, ale rada ho přesto bere na vědomí,“ uvedla Alena Rašková (ČSSD).

„Dopravní komise dále navrhuje, abychom pustili dopravu přímo do parku na Husově náměstí. To je samozřejmě nesmysl, ale musíme o tomto doporučení jednat a rada k němu v nejbližších týdnech zaujme stanovisko,“ pokrčil rameny první náměstek Pospíšil.

Radní přitom Večerníku nechtěli sdělit, kdo z dopravní komise je pod tímto doporučením podepsán. „Prostudujte si seznam členů této komise a možná uhodnete, kdo tento naprostý nesmysl prosazuje...,“ nechal se slyšet náměstek pro stavební investice Jiří Rozehnal (ANO 2011ú.

Tak dobře, budeme studovat a půjdeme jméno po jménu. Začneme od předsedy...