Bezprostředně po prostějovském challengeru UniCredit Czech Open se řada českých tenistů přesunula na další antukový podnik v Bratislavě. Nejvíce se z hráčů vedlo Vítu Kopřivovi, který postoupil do čtvrtfinále.

Vítěz z Prostějova v úvodních dvou kolech navázal na dobrou formu z předešlého týdne, v boji o postup do semifinále po třech hodinách prohrál s druhým nasazeným Ťünem-sinem Tsengem. Ve třetím setu se dostal do vedení 2:1 s výhodou brejku, ale Tseng hned ve čtvrté hře předvedl rebrejk. To samé zopakoval ve dvanácté hře, což znamenalo konec utkání. „Stačilo udržet podání ve čtvrté hře a mohlo vše dopadnout jinak,“ posteskl si člen TK Prostějov.

Další prostějovský tenista Zdeněk Kolář neodehrál dobrý turnaj. Hned v úvodu narazil na Riccarda Bonadia z Itálie a v zápase získal pouhé čtyři hry. Dalibor Svrčina sice první utkání vyhrál, pak ale nestačil na Ukrajince Oleksyiho Krutycha. 

MUŽI

Nottingham - ATP Tour

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (2) – Peniston (V. Británie) 7:6, 6:7, 6:7

Stuttgart - ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Kyrgios (Austrálie) 6:7, 3:6

Bratislava - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva (7) – Dutra da Silva (Brazílie) 7:6, 7:6; Kolář (5) – Bonadio (Itálie) 2:6, 2:6; Svrčina – Martin (4-Slovensko) 6:3. 6:4. 2. kolo: Kopřiva – Nikles (Švýcarsko) 6:1, 6:4; Svrčina – Krutych (Ukrajina) 4:6, 4:6. Čtvrtfinále: Kopřiva – Tseng (2-Tchaj-wan) 5:7, 7:5, 5:7