Angličtina Helen Doron Prostějov slavnostně předávala minulý týden mezinárodně uznávané jazykové certifikáty Cambridge University všem svým studentům, kteří se zkoušek na konci března zúčastnili. To znamená 100% úspěšnost. Předávání se konalo v obřadní síni prostějovské radnice z rukou náměstkyně prostějovského primátora Milady Sokolové.

„Velmi si ceníme toho, že paní náměstkyně a naše město oceňují a pomáhají zviditelňovat úspěchy mladé generace, jejich tvrdou práci a ambiciózní přístup k jejich budoucnosti. Anglické jazykové zkoušky jsou v dnešní době mnohdy nezbytnou podmínkou k úspěchu v další kariéře, byť je zatím ještě ‚jen‘ akademická, nebo už se jedná o kariéru pracovní,“ komentovala majitelka školy Eva Šmídová.

„Zaznamenala jsem velmi zajímavý mezinárodní trend, co se týká Cambridge zkoušek. V minulosti byly tyto zkoušky požadovány pro jakákoli zahraniční studia kdekoli mimo Spojené státy americké. Během posledních několik let se ale začalo zkoušet a vyučovat dle standardů Cambridge University i ve Spojených státech amerických a tyto zkoušky jsou považovány za vyšší standard než kterékoli jiné národní zkoušky. Tento fakt velmi přispívá k vysoké kredibilitě a univerzálnosti těchto zkoušek,“ doplnila majitelka školy.

Angličtina Helen Doron je přímým partnerem Cambridge University, tedy i testovacím centrem. Proces skládání zkoušek Cambridge je komplikovaný. Každým rokem skládají ve stejném termínu, jen v různých částech světa, zkoušky jazykové úrovně Cambridge statisíce studentů. Testy se pro každou zkoušku mění, takže objektivita posouzení jazykové úrovně studenta je velmi vysoká. Testy se potom posílají přímo na Cambridge University, kde je zkušený tým profesionálů vyhodnotí a pošle zpět.

Angličtina Helen Doron Prostějov hostila tyto zkoušky koncem března za účasti téměř 50 svých studentů a 10 profesionálních zkoušejících. „Je to velké privilegium připravit a testovat přímo naše studenty v místě jejich bydliště. Tento fakt jistě přispívá ke zvýšené motivaci našich studentů a vynikajícím výsledkům,“ komentovala Šmídová. „Všichni našich studenti ve zkouškách uspěli a pětaosmdesát procent získalo hodnocení A. To je nesmírný úspěch a velké zadostiučinění za jejich velkou snahu a naši společnou práci. Navíc jsou naši studenti vždy vynikající v té nejdůležitější disciplíně, což je mluvení. Kdo z nás se neučí jazyk pro to, aby ho mohl prakticky používat?“ doplnila Eva Šmídová.

Už několik let prostějovská Helen Doron přímo testuje úrovně nejen pro děti, ale i pro teenagery a dospělé, tj. od úrovní Starters, Movers a Flyers až po úroveň B2, to je FCE (First Cambridge Exam). Jazyková úroveň FCE je přitom plně dostačující pro přijetí studentů na zahraničních školách. „Znalost angličtiny na Cambridge úrovni potřebují studenti k maturitě, přijímacím zkouškám na střední a vysoké školy, některé školy udělují za tyto certifikáty extra body. A samozřejmě jsou tyto certifikáty nezbytnou podmínkou pro studium a práci v zahraničí, zamyslela se nad motivací studentů manažerka Helen Doron Angličtiny Prostějov Dana Šlézarová.

Aktuální informace o zápisu na příští školní rok a Angličtině Helen Doron najdete na webu helendoron.cz/prostejov, Facebooku a Instragramu Angličtiny Helen Doron Prostějov. Přihlášku na ukázkovou hodinu zdarma je možné zaslat e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo zavolat na tel. 604 792 446 manažerce centra, Daně Šlézarové.