Mělo to rychlý spád. Předminulou neděli 12. června byl otevřen nově zrekonstruovaný úsek Vrahovické ulice v Prostějově, o den později zase začala úplná uzavírka Wolkerovy ulice. Původně předpokládané dopravní „peklo“ se ale zatím nenaplňuje. Alespoň minulý týden nedocházelo na silnicích k větším zácpám, než je na Prostějov obyvklé.

„Otevřením Vrahovické ulice se výrazně ulevilo například Olomoucké ulici. V případě uzavírky Wolkerovy ulice naopak zhoustla doprava na vnitřním okruhu města. Je ale pravda, že jsme to čekali horší. Nechci to zakřiknout, ale řidiči se srovnávají s tím, že další velice frekventovaná komunikace je uzavřena. Hodně velký nápor je nyní v Okružní a Dolní ulici, po kterých ‚Wolkrovku‘ objíždějí řidiči jedoucí ve směru od Brna a míří do průmyslové zóny,“ povšiml si Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov.

„Dopravní peklo se opravdu zatím nekoná a já osobně věřím, že během letních prázdnin se situace dále podstatně zklidní i na vnitřním okruhu města,“ přidala náměstkyně primátora Alena Rašková, která má dopravu v Prostějově na starost.

Připomeňme, že rekonstrukce poslední části Vrahovické ulici byla zahájena 14. února a do provozu byla předána v neděli 12. června, přičemž původní termín byl až konec června. Naopak Wolkerova ulice se stala neprůjezdnou s třítýdenním předstihem, původně měla obousměrná uzavírka nastat až na začátku prázdnin. Hotovo by mělo být do konce září. Průjezdná je souběžná cesta na severní straně Wolkerovy ulice, s vozem můžete do ulic Sušilova, Sádky, Na spojce a Komenského. Slepé jsou naopak z druhé strany ulice Tylova a Lidická.