K návratu diváků na ligové hokejové zápasy je zatím vinou covidové situace stále daleko, ani na nejbližší duel prostějovských hokejistů tak fanoušci nevyrazí. A tentokrát je to tím větší škoda, že na vlastním ledě přivítají atraktivního soupeře ze Vsetína. Moravské derby v rámci 16. dějství Chance ligy mužů ČR 2020/21 je na programu ve středu 16. prosince od 18.00 hodin, opět za zavřenými dveřmi. Následovat bude reprezentační a sváteční přestávka, k dalšímu zápasu vyjedou Jestřábi až 6. ledna 2021 proti Jihlavě.

Ambiciózní VHK vede od léta jako hlavní trenér Jan Srdínko, někdejší hráčská ikona tohoto klubu. Soupiska Valachů má nespornou sílu, figurují na ní například brankář David Gába, obránci Lubomír Štach, Tomáš Kudělka či Ondřej Smetana a útočníci Roman Vlach, Antonín Pechanec, Sebastian Gorčík nebo Jan Kloz.

Přesto se souboru z legendárního stadionku Na Lapači poslední dobou moc nedaří, od restartu po koronavirové pauze vyhrál jen třikrát z osmi pokusů. A momentálně táhne sérii tří porážek za sebou (venku Ústí nad Labem 2:3pp, doma Jihlava 1:7, venku Sokolov 3:4pp), což je přesný opak současné bilance Jestřábů. Ti z desátého místa tabulky ztrácejí na páté ROBE tři body, ovšem v porovnání s nadcházejícím protivníkem absolvovali o střetnutí méně.

„Vsetín má navzdory posledním horším výsledkům silný tým s kvalitními hráči, proto nás ve vzájemném utkání nečeká nic jednoduchého. Díky odloženému zápasu s Porubou se můžeme na středeční souboj dobře připravit, pořádně potrénovat. A když navážeme na své předchozí výkony, není potřeba se bát. Snad nevypadneme z tempa,“ uvažoval kouč LHK Jiří Šejba.

Tomu by se mohla víc zkompletovat zdravotně poněkud děravá sestava. „Budou už moci nastoupit beci Aleš Sova i Franta Hrdinka. A je možné, že naskočí i některý z útočníků, kteří nám teď chyběli,“ odtušil Šejba, jenž se při vítězné bitvě na Slavii Praha musel obejít bez Petra Chlána, Kryštofa Ouřady a dlouhodobě zraněného Michala Gaga.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ

Prostějov – Vsetín 3:1, Vsetín – Prostějov 3:2.