V aktuálních týdnech naše okresní město bylo, je a bude dějištěm významných sportovních podniků, v některých případech přímo globálního rozsahu. I v ekonomicky stále těžších časech přitom stále platí plné spolehnutí na to, že Prostějov je maximálně kvalitním hostitelem.

Tento fakt potvrdila Letní Olympiáda dětí a mládeže ČR 2022, jejíž jubilejní desátý ročník proběhl koncem června v Olomouckém kraji. Pěti ze dvaceti odvětví se ujala prostějovská sportoviště, a ne náhodou zrovna do nich často mířily kamery přímých přenosů České televize.

Stoprocentní připravenost po veškerých stránkách vykazuje také Mistrovství Evropy kadetek ve volejbalu 2022, které je právě teď v plném proudu v Národním sportovním centru PV. Nachystat kontinentální turnaj v kolektivním sportu, to jsou týdny náročných příprav, aby vše klapalo.

Což dokonale vědí organizátoři světového šampionátu tenisových družstev do čtrnácti let, jenž se zkraje srpna uskuteční na antukových kurtech TK Prostějov už po třiadvacáté za sebou. I zde výborně funguje pořadatelské umění lidí z marketingové agentury TK PLUS.