Roztržky mezi rodinnými příslušníky nejsou v Prostějově poslední dobou bohužel ničím výjimečným. Do ostrého konfliktu se předminulou sobotu dostali na autobusové zastávce v Prostějově dva bezdomovci, a sice otec a syn! Mladší muž svého tátu surově uhodil do obličeje a způsobil mu krvácející zranění nad okem. Přestože strážníkům fyzický útok na otce popíral, usvědčila ho kolemjdoucí žena, která napadení viděla. 

„V sobotu 9. července v odpoledních hodinách bylo přijato prostřednictvím linky 156 oznámení o napadající se dvojici bezdomovců na zastávce MHD. Strážníci na místě zjistili muže ve věku 52 a 31 let. Jednalo se o otce se synem. Starší muž při příjezdu hlídky seděl na lavičce a držel si krvácející ránu nad okem. Strážníkům uvedl, že jej po slovní rozepři uhodil jeho syn. Ten fyzickou potyčku popřel a tvrdil, že neví, jak se otec zranil. K hlídce se přihlásila i svědkyně, která přivolala zraněnému ZZS. Zároveň potvrdila slova staršího muže,“ sdělila Tereza Greplová z Městské policie Prostějov. 

Za doprovodu strážníka byl dvaapadesátiletý muž převezen sanitkou na ošetření do nemocnice. „Jeho syn se svým jednáním dopustil přestupku proti občanskému soužití. Záležitost projedná příslušný správní orgán. O tom byli oba pánové poučeni,“ dodala Tereza Greplová.