Soutěžím pod hlavičkou Olomouckého krajského fotbalového svazu scházela jedna, která se nyní na podzim dočká své premiéry. Zatímco doposud měli dorostenci i mladší žáci kromě přeboru možnost startovat i v mezistupni v rámci krajské soutěže, u starších žáků tomu tak nebylo. To se ale aktuálně mění a krajská soutěž od ročníku 2022/2023 vznikne. Zapojit by se do ní mělo sedm celků. To ale není jediná novinka, která se letos chystá.

„Měli jsme od některých klubů poznatky, že by byly rády za nějakou soutěž pro starší žáky s jedenáctkovým fotbalem i mimo krajský přebor. Otevřeli jsme tak krajskou soutěž s podmínkou, že se musí přihlásit minimálně šest celků. Nakonec se jich přihlásilo sedm, takže jsme mohli soutěž otevřít,“ objasnil sekretář Olomouckého krajského fotbalového svazu Pavel Peřina.

Ze sedmičky celků budou hned tři z regionu. V soutěži se všechny tři kluby představí v rámci sloučených celků. Konice se spojila s Jaroměřicemi, Brodek u Prostějova a Otaslavice naváží na spolupráci u dorostu a Smržice s Kostelcem také ještě přiberou na spolupráci. Kromě těchto tří celků budou v soutěži působit také Dolany, Horka nad Moravou, Šternberk a Slatinice. Hrát se bude čtyřkolově.

Novinku hlásí ale také krajský přebor žáků. Starší i mladší žáci nově nebudou hrát celý ročník v jedné tabulce, ale po podzimu se dvě skupiny rozdělí na osm lepších a osm slabších celků, které spolu následně odehrají jarní část. Podzim i jaro se budou hrát dvoukolově, celkem tak na každý výběr bude čekat 28 zápasů.

 

Další díly seriálu FOTBAL EXTRA najdete v tištěném vydání dvojčísla PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 11. července