Je to už sedm let, ale podobný případ město od té doby nezažilo. Životu nebezpečná hora svalů a testosteronu na konci května 2015 bloudila Krasicemi a s cihlou v ruce ničila vše, co jí právě přišlo do cesty. Zanícený kulturista a milovník bojových sportů se přestal kontrolovat. Tehdy pětadvacetiletý mladík se náhle změnil v běsnící bestii. Při svém bloudění demoloval auta a vše, na co přišel. Z kola shodil poštovní doručovatelku i další ženu, další muž před ním musel ujet v autě. Urostlého chlapíka zkrotilo až sedm policistů. Za jeho běsněním stály steroidy a další hormony, které užíval pro růst svalů. Přestože se tehdejší agresor věnuje kulturistice i nadále, STÍN MINULOSTI se v jeho případě naštěstí již znovu nikdy nezhmotnil.

Celá událost může i po letech posloužit jako odstrašující příklad pro všechny, kteří chtějí dosáhnout velkých svalů prostřednictvím steroidů a dalších podobných látek. Davida ve své době znali zejména sportovci z posiloven, ve kterých prakticky každý den makal, stejně jako návštěvníci a obsluha heren, v nichž pracoval jako ostraha. Zcela bezproblémový a dosti introvertní mladík se pod vlivem velkého množství hormonů stal nebezpečný nejen všem kolem sebe, ale i sobě samotnému. Při zásahu během jeho běsnění se s ním v jednu chvíli rvali čtyři strážníci a tři další policisté, zklidnil se až poté, co od záchranářů dostal injekci.

Náhlou změnu v chování si u jinak bezproblémového mladého muže nikdo nedokázal vysvětlit. Při pátrání po příčinách amoku jsme však zjistili, že se stal obětí své velké záliby. „David dost sypal. To znamená, že na růst svalů ve velkém užíval steroidy a další látky. Jejich účinky mohou být pro mladý organismus naprosto devastující. Nejde jen o svaly, přebytek hormonů vede k agresivitě, která se musí někde uvolňovat. Pokud vím, tak nedávno ho začala bolet záda. Chystal se k lékaři na obstřik. Není vyloučeno, že kombinace steroidů a látek obsažených v injekci mohla vyvolat takto bouřlivou reakci,” zauvažoval bezprostředně po celé události člověk dobře obeznámený s tímto případem.

S odstupem času se k Večerníku dostala informace, že David se posilování věnuje i nadále. „Občas ho tu vídám, ale moc si toho neřekneme, on se nikdy s nikým moc nebavil. Myslím, že nějaké ty proteiny, kloubní výživu a další doplňky stravy užívá pořád, ale steroidům a dalším hormonům se už snad vyhýbá,“ prozradil nám pravidelný návštěvník jedné z prostějovských posiloven.