Fotbalisté 1.SK Prostějov o víkendu odehráli šesté a poslední přípravné utkání. V něm porazili Zlín 2:1 a s bilancí čtyř výher, jedné remízy a jedné porážky tak fakticky zakončili úspěšnou letní přípravu. Nyní už naopak začíná tréninková příprava na prvního soupeře, kterým bude o víkendu Slavia Praha „B“. Utkání se uskuteční v Praze, v neděli 31. července od 10.15 hodin. Spolu se závěrem přípravy téměř končí také zásahy do kádru. Letní přestávka přitom přinesla poměrně dost pohybu na soupisce, když zejména obrana a útok docílily razantní obměny.

Kádr viditelně omládl, přišli mladíci z Ostravska (Kulig, Elbel), Třince (Bolf), zkušený David Gáč ze Senice nebo Dušan Pinc, který hrával ve druhé slovenské lize. Zajímavostí je, že velká většina hráčů, kteří přišli na zkoušku, na testu také uspěli. O místo v kádru se nepodařilo zabojovat pouze Nikolu Todoričovi

Několik mladých hráčů se však s eskáčkem rozloučilo. Ne však natrvalo, část z nich bude kopat v Lipové krajský přebor s možností toho, že by se na jarní část ročníku 2022/2023 vrátili a poprali se v zimní přípravě o místo znovu. Pod drobnohledem zůstává třeba Denis Kubušek, dále benjamínek Jakub Vyhlídal, klub zůstane podle dosavadních informací ve spojení i s Markem Kirschbaumem. A šanci dostat se do druholigového kádru mají i Adam Klimeš nebo Karel Spáčil. „Osobně rád pracuji s mladými hráči, když je vidět, že chtějí a pracují na sobě. Třeba Karel Spáčil měl nálepku pohodlného hráče. Ukázal se ale v dobrém. Všichni jsou nyní překvapení a podobně. Já ale ne, považuji za normální, že na sobě hráč pracuje,“ konstatoval Pavel Šustr, staronový kouč prostějovského eskáčka.

Nejistá pak je situace jen u dalších dvou hráčů. Jakub Elbel se do přípravy dostal z třetiligového Vratimova. Klub o něj stojí, nicméně věc ještě není hotová v papírové formě. Otazník pak visí také nad nejnovějším příchodem, kterým má být Torfique Abu Abubakar. Útočník působil v „B“ týmu Jablonce a nyní se jedná o jeho přesunu na Hanou. „Stihl v zápase odehrát jen poločas, navíc proti Zlínu. Aklimatizace taky nějakou dobu trvá. Zatím mě úplně nepřesvědčil, ještě se o něm s vedením pobavíme,“ uvedl Šustr.

Jinak by ale kádr měl být připraven. Po herní, fyzické i početní stránce. Prakticky každý post nyní má eskáčko zdvojený. A řada hráčů – například Kulig, Elbel, Zapletal nebo Stříž – je schopna hrát i více míst.

 

30 partneri 2022 2023