Po dovolených se prostějovští radní opět vrací k jednacímu stolu. V úterý 2. srpna v deset hodin dopoledne začne další schůze Rady statutárního města Prostějova. Ta se uskuteční v jednací síni rady v přízemí prostějovské radnice. Vůbec poprvé se konšelé budou zabývat podklady pro sestavení rozpočtu města na příští rok.

„Hned v úvodu budeme schvalovat rozpočtové opatření v oblasti krizového řízení ke zvýšení částky na nákup pohonných hmot pro jednotky dobrovolných hasičů v Prostějově. Podobně schválíme i převod finanční částky na nákup ochranných pomůcek,“ naznačil Večerníku přípravy města na další vlnu nákazy covid-19 primátor Prostějova František Jura. „V úterý si vyslechneme také úvodní zprávu o přípravách sestavování rozpočtu města na rok 2023. Vzápětí budeme informováni o průběhu výběru dodavatele služby provozování systému veřejného sdílení kol a zabývat se budeme návrhem na provedení jednacího řízení pro veřejnou zakázku propagačních služeb pro město v rámci fotbalových utkání A-týmu a dalších aktivit klubu 1.SK Prostějov,“ nastínil další body programu úterního jednání rady města primátor Jura.

Prostějovští radní se budou dále zabývat stavem chodníků podél Vrahovické ulice, projednají plán rozvoje sportu v Prostějově na léta 2023 až 2027, diskutovat budou o mnohých školských záležitostech a v neposlední řadě budou schvalovat další dotace do kultury a sportu. Na řadu přijdou i majetkoprávní záležitosti. „A přestože je ještě parné léto, jedním z bodů programu jednání je také návrh na pronájem mobilního kluziště, které chceme v zimních měsících opět provozovat na prostějovském náměstí,“ doplnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Ve středu se pak uskuteční tisková konference, na které radní budou novináře seznamovat s výsledky jednání rady města. Večerník tak v příštím vydání přinese podrobné zpravodajství.