Již zítra, tj. v úterý 16. srpna, proběhne na koupališti ve Vrahovicích další ročník Sportovních her seniorů. Pánové a dámy starší 60 let se mohou zúčastnit rozličných disciplín a poměřit mezi sebou své síly. Prověří je tenisová zručnost, šipky, hod míčkem na cíl, pétanque, srážení plechovek, kroužky, hokej, případně i plavání. Samozřejmostí bude občerstvení, kulturní program a ocenění pro nejlepší!

Zdravé město Prostějov a Domovní správa Prostějov pořádají na vrahovickém koupališti již 4. ročník Sportovních her seniorů. Jejich konání je stanoveno na úterý 16. srpna od 14:00 hodin, kdy proběhne slavnostní zahájení. Senioři se pak mohou zúčastnit celkem osmi soutěží.

„Co se týče disciplín, vůbec se nemusí účastníci bát, že by je nezvládli. U kroužků soutěžící hází na tři metry vzdálený kužel, u tenisové zručnosti zase běhají s míčkem na tenisové raketě na čas na vzdálenost 2 x 12 metrů. Při hokeji střílí florbalovou holí na malou branku, dojde na srážení plechovek míčky, házení šipkami do terče, pétanque a hod tenisovým míčkem na cíl. Plavání považujeme za samostatnou disciplínu, která je určena pouze pro zájemce. Jako novinku na Sportovních hrách představíme laserovou střelnici, kterou připravíme ve spolupráci s Městskou policií Prostějov,“ vyjmenovala všechna klání náměstkyně primátora Alena Rašková, pod jejíž záštitou se Sportovní hry seniorů konají.

Zapojit do her se může každý ve věku od 60 let. Soutěžící budou rozděleni do dvou věkových kategorií se stejnými disciplínami a pravidly a stejným způsobem vyhodnocení výsledků. Hranici věkových kategorií vymezí věk do 70 let a nad 70 let. V každé této skupině budou první tři místa vyhodnocena medailí, a to zvlášť pro ženy a zvlášť pro muže. Při rovnosti bodů, časů a vzdáleností platí, že v dané disciplíně vyhrává věkově starší soutěžící.

Registrace sportovců proběhne u brány koupaliště od 13:00 do 14:00 hodin. Registrovaný účastník obdrží kartu na zapisování výsledků při hodnocení jednotlivých disciplín. Vstup do areálu koupaliště mají účastníci zdarma. K samozřejmostem na akci rovněž patří občerstvení a kulturní program. 

 

33 letak seniori