Najet na váhu při kontrolní akci odmítl šestapadesátiletý řidič náklaďáku s přívěsem, což jej přišlo na rovných 100 000 korun!

Policisté prováděli ve spolupráci se Správou silnic Olomouckého kraje v ulici Za Kosteleckou mezi Ohrozimí a Prostějovem kontrolní vážení nákladních vozidel. Hlídka vyzvala řidiče, aby vozidlo s nákladem dřeva přistavil na kontrolní mobilní váhu. Jeho reakce byla ale odmítavá a vozidlo s přívěsem nenechal zvážit.

„Zřejmě tušil, že není vše v souladu s danými dopravními předpisy,“ odtušila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Odmítnutím se řidič dopustil přestupku proti zákonu o pozemních komunikacích a byla mu příkazem na místě nezaplaceným uložena pokuta v maximální výši sto tisíc korun,“ konstatovala mluvčí.

V rámci akce pak odhalili policisté ještě jednoho hříšníka, kterému byla po zvážení vozidla a zjištění, že je téměř o 2,7 tuny přetížen, uložena kauce ve výši 27 000 Kč. Řidič cizí státní příslušnosti ji na místě v hotovosti zaplatil.