Slušný, ale nestačilo to. Prostějov nezahrál proti Vsetínu špatně a zejména ve třetí třetině dokázal s favoritem zápasu držet krok. Právě v poslední periodě taky Jestřábi vyrovnali a mohli se dostat i do vedení. Po střele Robina Staňka se totiž k puku dostal Lukáš Žálčík, jeho následnou trefu ale rozhodčí neuznal. I proto šel zápas brzy nato do prodloužení, ve kterém byli spokojenější hostující hráči.

„Nebyl to lehký soupeř. Vsetín má dobré a zkušené mužstvo, navíc bruslařsky zdatné, které hodně forčekuje. Je to kolikrát nepříjemné to překonat. Myslím ale, že hra byla vyrovnaná. Co se týká oslabení a přesilovek, tak tam jsme mohli strhnout vedení na svou stranu my i Vsetín. A v prodloužení, tam už se to prostě rozhodlo. Špatně jsme vystřídali a Vsetín to potrestal,“ popsal středeční souboj 13. kola druhé nejvyšší soutěže Robin Staněk, který doufal v samostatné nájezdy. Chtěl by si je v takovém případě poprvé za Prostějov vyzkoušet? „Ne, od toho já nejsem. To já už mám potom padla a už jen fandím spoluhráčům, aby proměnili,“ smála se předsezónní posila Jestřábů.

Proti Vsetínu měl i velkou šanci, která skončila gólem, ale rozhodčí ho neuznali. „Lukáš Žálčík si přebíral po mé střele puk někde za bránou a snažil se ho zamést hned zpoza brány. Už jsem to pak od modré čáry neviděl. Ale podle mě se Žaly málo radoval, jinak by rozhodčí ten gól uznal no, bral situaci s nadsázkou.

Před Silvestrem budou hokejisté Prostějova hrát neplánovaně ještě jeden zápas, s Porubou. Je Staněk rád za takové neplánované zpestření mezi svátky? „No tak my jsme se nejprve shodli, že po takové dlouhé době bychom konečně mohli mít klidné Vánoce. Nakonec je ale dobře, že ten jeden zápas bude. Tým z toho úplně nevypadne, takže ani ten jeden zápas nevadí. Zároveň jsme ale rádi, že si o svátcích za celou tu dobu, co hrajeme hokej, trochu odpočineme. A strávíme nějaký čas s rodinami,“ neskrývá zadák Jestřábů.