Osmadvacetiletá nahrávačka Simona Bajusz je sice momentálně součástí reprezentace žen České republiky, ale přesto se na přelomu minulého a tohoto týdne připojila k volejbalistkám VK Prostějov, kterým dělá kapitánku. Jak k tomu došlo?

Za vším vězí zdravotní problémy, s nimiž se poslední dobou potýkala. „Kvůli natrženému stehennímu svalu jsem nemohla být v nominaci nároďáku na přípravný turnaj v Maďarsku. Poslední lékařské vyšetření však ukázalo, že trhlina už je zacelená, tudíž můžu zase trénovat,“ říkala Bajusz ve čtvrtek 11. srpna, kdy se objevila na Hané.

„Repre odjela do Budapešti, zatímco já zůstala v ČR. Proto jsem se domluvila s trenérem, že po uzdravení na chvíli naskočim do klubové přípravy v Prostějově, abych využila čas a trochu se dostala zpátky do tempa. Než se znovu připojím k národnímu týmu po jeho návratu z Maďarska,“ vysvětlila Simona.

S vékáčkem tak trénovala ve čtvrtek a v pátek, po volném víkendu bude ještě dnes i zítra. „Pomůže mi to, navíc jsem po delší době viděla prostějovské holky i lidi z realizáku. A hlavně doufám, že už teď budu zdravá,“ přála si zkušená tvůrkyně hry. Načež 17. srpna opět nabere směr Tábor.