Po klidnějším letně prázdninovém období se nohejbalové dění znovu probouzí do momentální akčnosti. Pojďme si při této nohejbalové příležitosti na stránkách Večerníku stručně shrnout, co se událo či brzy nastane nového.

TRIO HANÁKŮ NA MČR V SINGLU

Na Startu Praha se v sobotu 20. srpna uskuteční mistrovství republiky jednotlivců 2022 pro mužskou kategorii. Oddíl TJ Sokol I Prostějov bude mít na singlovém šampionátu dospělých hned trojnásobné zastoupení: startovat budou Tomáš Roba, Lukáš Pírek i Jan Matkulčík!

„Mám velkou radost, že se podařilo prosadit účast všech tří našich kluků. Tom Roba už v minulosti dokázal získat na MČR v singlu mužů bronz, opět může patřit ke spolufavoritům. Ani Lukáš s Honzou však rozhodně nejsou bez šancí na slušné výsledky. Z osmi základních skupin postoupí šestnáct nejlepších hráčů do osmifinále,“ nadhodil trenér prostějovských nohejbalistů Richard Beneš.

SOKOL I ČEKÁ NA SEMIFINÁLOVÉHO SOKA

Hodně se již přiblížilo semifinále 1. ligy družstev mužů ČR 2022, do nějž půjde tým Sokola I coby premiant základní části soutěže. Sérii na dva vítězné zápasy tak otevře v roli favorita úvodním střetnutím na domácí půdě, a to v neděli 28. srpna od 14.00 hodin na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí. Jen protivníka ještě nezná. „Narazíme na lepšího z dvojice Modřice B – Pankrác, což podle mého názoru nejspíš bude béčko modřického klubu. Každopádně se bez ohledu na soupeře chystáme na vstup do semifinálové série po všech stránkách, bude velmi důležitý. Věříme v co největší podporu fanoušků i v to, že nastoupíme s kompletní sestavou. Snad se lehce zranění Petr Zemánek s Lukášem Pírkem dají včas zdravotně dohromady,“ zadoufal kouč Beneš.

MARTIN MÜLLER HASIL OHEŇ V HŘENSKU

Obrovský požár, který několik týdnů řádil v Českém Švýcarsku, byl velkou výzvou pro spoustu požárníků. Profesionálním hasičem je i Martin Müller, letošní výrazná posila prvoligových nohejbalistů Prostějova. „Martin v Hřensku také zasahoval, strávil tam celý jeden týden. On i všichni další hasiči zaslouží velké uznání,“ zdůraznil Richard Beneš k ostřílenému svěřenci, který společně s parťáky táhne hanácký mančaft za vysněným postupem do extraligy.

V SOBOTU NA TURNAJ DO ČECHOVIC

TJ Sokol Čechovice pořádá už 18. ročník tradičního turnaje trojic pro neregistrované nohejbalisty. Tentokrát proběhne v sobotu 20. srpna od 9.00 hodin jako obvykle v areálu u čechovické sokolovny, kde se bude hrát na čtyřech kurtech. Hlavní organizátor Leoš Pluháček měl k 12. srpnu přihlášeno zatím sedmnáct trojek, přičemž maximální možný počet je dvacet.