Čtvrté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je v plánu hned na následující víkend. Pro prostějovské eskáčko se bude jednat o druhé domácí utkání. A tentokrát s velice atraktivním soupeřem.

Po Třinci totiž přijede do areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově SK Sigma Olomouc „B“, nováček druhé nejvyšší soutěže. Kromě toho ale také velký rival a navrch tým, v němž hraje hned několik exprostějovských hráčů. Derby hanáckých celků začne v sobotu 20. srpna od 17:00 hodin.

SK Sigma Olomouc „B“ má za sebou skvělý ročník. Během něj se usadila na prvním místě a už tuto příčku neopustila. A s přehledem i předstihem pěti kol tak ovládla Moravskoslezskou fotbalovou ligu, když nakonec skončila první o deset bodů. Prezentovala se nejproduktivnější ofenzívou i nejméně prostupnou obranou. Tým v průměru dával skoro tři branky na zápas. Nadto dokázal třeba vyhrát jedenáctkrát za sebou. Úspěch Sigmy podtrhl fakt, že na jaře prohrála jen jednou, a to hned na úvod s „béčkem“ Baníku. Od začátku sezóny si tým šel za svým a dokázal to. Výsledkem je, že F:NL nyní hrají už tři rezervní prvoligových klubů.

Rezerva Sigmy vstoupila do nového ročníku s podobným kádrem, s jakým zakončila ten předešlý. Což znamená, že je v něm i řada hráčů z Prostějovska, případně ti, kteří zde dříve působili. Jmenujme například Štěpána Langera, který ale zatím nastupuje za „áčko“. Dalšími v eskáčku známými hráči jsou Jiří Spáčil, který je dokonce prostějovským odchovancem, či Jakub Matoušek. V minulosti za Prostějov hrál i Patrik Slaměna. Tým pak celkově staví téměř výhradně jen na mladých hráčích. Z tohoto vybočují jen dvě jména: šestadvacetiletý venezuelský záložník Ricardo Piňa a sedmatřicetiletý Michal Vepřek. Obránce je s Olomoucí spojený již více než patnáct let a má opravdu bohaté zkušenosti.