Poslední roky je v Určicích poměrně rušno a v obci se ve velkém pustili do rekonstrukcí i nových staveb. Po volbách před čtyřmi lety se do zastupitelstva obce dostalo hned pět uskupení, ze kterých před letošními komunálními volbami zůstala jediná! Na společné kandidátce všech veřejně činných lidí bude lídrem současný starosta Petr Kouřil, který by svůj post rád obhájil a dokončil práce, které má ještě před sebou.

Oproti předchozím volbám, kde kandidovalo hned pět subjektů se tak jedná o výraznou změnu. „Kandidátku jsme řešili už během jarního období a následně jsme ji finalizovali. Oproti předchozím volbám došlo ke sloučení naší kandidátky, ke které se přidali i nestraníci z hnutí Občané pro Určice a Určice pro život. Tím tak nastaly určité změny na kandidátní listině, k čemuž po tomto sloučení muselo dojít. Žádná další se ale v Určicích neposkládala,“ potvrdil zajímavý stav současný starosta Petr Kouřil.

Ten zůstává i pro letošní volby lídrem a rád by tak ve funkci starosty ještě další volební období pokračoval. „Myslím si, že ještě před sebou máme řadu práce, které jsme zahájili a jsou potřeba dotáhnout do úspěšného konce. Hlavní budou samozřejmě finance, bez kterých to nepůjde, a rozhodně půjde o větší částky, než tomu bylo doposud,“ poznamenal současný a pravděpodobně i budoucí starosta.

V Určicích se toho za poslední roky pod současným vedením pohnulo opravdu hodně. Vybudovaná kanalizace, nová mateřská škola, multifunkční hřiště a také pokračující práce na nových komunikacích jsou jen stěžejními body. „Je zapotřebí pokračovat v současném trendu rozvíjení naší obce. Čeká nás tu ještě řada práce v infrastruktuře, která se postupně buduje už v posledních letech. Hlavním cílem by pak měla být snaha sehnat dostatek finančních prostředků na plánové rekonstrukce a stavby v místní škole,“ nastínil plány do příštího období Kouřil.

Společnou kandidaturu do zastupitelstva potvrdila i lídryně hnutí Občané pro Určice Marie Slezáková. „Do letošních voleb jsme se rozhodli pro společnou kandidátku. Myslím si, že v Určicích se za poslední roky dělá maximum pro obec i její občany a konečně se daly do pohybu věci, na které se tady dříve zapomínalo. Bylo by zbytečné tříštit síly, a proto nakonec vznikla jediná kandidátka. Pevně věříme, že se nám podaří v rekonstrukcích i revitalizaci Určic pokračovat alespoň ve stejném duchu jako poslední období,“ uvedla exkluzivně pro Večerník Marie Slezáková, někdejší velká kritička dřívějších poměrů v Určicích.