Nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov startuje semifinálová série 1. ligy družstev mužů ČR 2022. Na dva vítězné zápasy se v ní střetnou s MNK mobilprovás Modřice „B“. Úvodní vzájemný duel se hraje v neděli 28. srpna od 14.00 hodin na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí.

Hanáci mohou premiérově v oddílové historii postoupit do finále druhé nejvyšší tuzemské soutěže. A v sérii budou favoritem, neboť skvělými výkony ovládli základní část. Zatímco protivník obsadil čtvrté místo, načež ve včerejším předkole play-off zdolal TJ Pankrác hladce 5:0.

„Přesto si na nás modřické béčko věří. Během sobotního mistrovství republiky v singlu mi jeho hráči říkali, jak se na semifinále důkladně připravují i těší, že jej určitě vyhrají a naším vyřazením oni projdou dál. Sebevědomí tedy soupeři rozhodně nechybí,“ poukázal hlavní trenér Sokola I Richard Beneš.

On naopak pevně důvěřuje svým svěřencům. „Po zimním posílení kádru letos předvádíme opravdu výborný nohejbal, vítězem dlouhodobé fáze první ligy jsme se nestali žádnou náhodou. Což teď v semifinále chceme jednoznačně potvrdit. Klíčem samozřejmě je zvládnout vstupní utkání na vlastním hřišti, vyhrát jej pokud možno přesvědčivým způsobem,“ zdůraznil Beneš.

Ačkoliv jeden ze členů prostějovského týmu již nepokračuje a další se potýkají s dílčími zdravotními problémy, měli by domácí nastoupit téměř v kompletní sestavě. „Místo Petra Deutsche letos poprvé naskočí hostující Tomáš Žurovec. A lehce zranění Petr Zemánek i Lukáš Pírek chtějí jít bez ohledu na své potíže obětavě do boje – za náš mančaft,“ prozradil Beneš.

Maximálně nažhavení jsou také další tahouni Martin Müller a Jan Matkulčík, též zkušený kapitán Ladislav Pírek. Bohužel opora Tomáš Roba se zranil na víkendovém mistrovství republiky singlistů a jeho start je vážně ohrožen. „Věříme ale v co největší podporu našich fanoušků, kteří mají vstup do hlediště tradičně zdarma. Pojďte nám pomoct na cestě za historickým úspěchem,“ vyzval kouč Richard Beneš.