Velice intenzivní tréninkový program mají od začátku srpna mládežnické volejbalistky VK Prostějov. Co všechno už absolvovaly a co dalšího je do konce letních prázdnin ještě čeká?

Hned na sklonku úvodního týdne přípravy absolvovaly prostějovské výběry U20 i U18 přípravný turnaj pod širým nebem na antukových kurtech v Kojetíně. „Naše juniorky hrály výborně, postoupily do finále a teprve tam podlehly silnému Šternberku v kompletním složení. Skvěle si vedly i kadetky, když se také probojovaly až do finále, jež ale musely vzdát. Kvůli dešti se totiž protáhl zápasový program a my už jsme se museli přesunout na plánované soustředění do Dolního Bušínova,“ informoval šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.

Zmíněné soustředění ve Sport & Relax areálu Bozeňov. na severní Moravě proběhlo od neděle 7. do pátku 12. srpna. „Tenhle kemp byl právě pro juniorky a kadetky. Vyšlo nám počasí, holky maximálně makaly především na kondici, nechyběly však ani herní činnosti s míčem,“ přiblížil Novák, který svěřenkyně vedl společně s kolegou Zdeňkem Sklenářem, svou péči věnovala nadějím zpod vysoké sítě i fyzioterapeutka Adéla Čechovičová.

Termínově na Dolní Bušínov navazovalo další soustředění, a to starších žákyň v osvědčeném Karlově pod Pradědem. „Pod vedením Solange Soares, Petry Kučerové a nové trenérské posily Pavla Frýdla trénovaly v Jeseníkách se zázemím v oblíbeném hotelu Kamzík naše starší žákyně A + B. Rovněž ony měly v termínu 12. až 15. srpna komplexní náplň přípravy s důrazem na fyzičku,“ popsal Novák.

Nyní pokračují mládežnice VK všech věkových kategorií přípravou v domácím prostředí. Přičemž sobota 20. srpna přinesla žákovský turnaj v hale Národního sportovního centra PV za účasti Brna, Ostravy, Přerova, Svitav, Břeclavi, Znojma a Prostějova A i B. „Následně vyrazí starší i mladší žákyně na další soustředění do Sport & Relax areálu Bozeňov, kde od 27. do 31. srpna zapracují už víc na herních věcech.“

Totéž platí pro juniorky s kadetkami v případě jejich tréninkového kempu v Mikulově (29. až 31. srpna). „Na ten naváže velký přípravný turnaj kadetek, jenž uspořádáme v prostějovském Národním sportovním centru od pátku 2. do neděle 4. září. Obsazení bude hodně kvalitní, naše volejbalistky U18 se o prvenství utkají s vrstevnicemi Brna, Ostravy, Plzně a Olympu Praha,“ připojil Aleš Novák.