Úspěšný vstup do přípravných zápasů zaznamenali začátkem srpna prostějovští hokejisté na turnaji v Ostravě-Porubě. A i když v jeho závěru nestačili na Porubu, zapsali poté domácí výhru s Třebíčí. Poslední týden už ale povedený příliš nebyl. Svěřenci Aleše Tottera nejprve podlehli v prodloužení Třebíči 5:6. A doma následně padli 0:3 s „béčkem“ Pardubic. Co v zápasech skřípalo?

„Přesilovka nám vytvořila nějaké momenty. Ale nechodí ten puk, nezrychlíme to, nechodíme před brankáře. To souvisí i se hrou pět na pět.  A tak to bylo i v přesilovkách. Přesilovky jsou určitě jedna z věcí, kde je velký prostor ke zlepšení,“ komentoval kouč Aleš Totter.

Věnoval se rovněž tomu, co předcházelo inkasování v domácím zápase s rezervou Pardubic. „Byly tam prohrané souboje, nedůslednost. Nebyli jsme navíc tak živí, hráli jsme to složitě. Byly tam laciné chyby a z toho laciné góly. Ne každý zápas se to dožene. A zvlášť před domácími fanoušky nás mrzí, že jsme nedali ani gól,“ vyjádřil se prostějovský trenér. Ten se zbytkem realizačního týmu nadále točí sestavou. Hráči se průběžně točí, každou chvíli někdo dostává volno a příležitost se ukázat zase někdo jiný. Někteří hokejisté toho pak v přípravě tolik neodehráli, příkladem je bek Josef Zajíc. „Měl operaci. A snažili jsme se jej šetřit. Už ale naplno trénuje. A je připraven naskočit do zápasu,“ vysvětlil Aleš Totter. Jinak by měla být marodka prázdná.

Hodně rychle zároveň ubývá prostoru zkoušet a pilovat. První zápas se totiž rychle blíží. „Ještě nás do začátku sezony čeká čtrnáct dní. Pracujeme. Myslím si, že v některých věcech se tým zlepšuje více, v jiných méně. Tým to vnímá, kluci pracují. Vše ale zhodnotí až soutěž, k jejímu začátku naši přípravu směřujeme. Jsem přesvědčený o tom, že budeme dobře připravení,“ sdělil Aleš Totter.

První mistrovský zápas čeká Jestřáby 14. září, kdy na domácím ledě přivítají Frýdek-Místek. A právě se stejným soupeřem se utkání už tento čtvrtek 1. září v dalším přípravném duelu!