„Anglický“ týden čeká po přestávce hráče 1.SK Prostějov. Ti se nejprve na svém trávníku utkají s celkem Chrudimi. Zápas 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uskuteční ve středu 31. srpna od 17.30 hodin. Následně se utkají v neděli 4. září od 17.00 hodin s Vlašimí. V tomto případě čeká svěřence trenéra Pavla Šustra cesta do středních Čech.

Nejprve se eskáčko utká s Chrudimí, která byla v předešlých letech spíše otloukánkem. Pravidelně patřila k nejslabším týmům a pravidelně bojovala o udržení v soutěži. Letošní vstup do soutěže měla Chrudim ovšem o něco lepší. Tým z prvních čtyř zápasů dva vyhrál a dva prohrál. Týmu se vstup do ročníku vůbec nepodařil a prohrál 0:3 s Vyškovem. Následně stejným rozdílem Prostějované porazili Varnsdorf. V dalších zápasech podlehl tým Jihlavě a porazil Táborsko. Aktuálně je tak Chrudim těsně v lepší polovině pelotonu. Chrudim trvale mnoho branek nedává, stejně nízký počet jich ale také dostává. Zatím jediným střelcem, který vsítil dvě branky, je Jan Záviška. Dvojku má ve statistikách jednu i Jan Řezníček, v jeho případě se však jedná o dvě žluté karty. Tým Chrudimi zatím sází víceméně pořád na tytéž hráče. Celá řada z nich už odehrála přes tři sta minut. Mezi plejery, kteří prakticky neslezli ze hřiště, patří obránci Harušťák a Hašek, stejně jako již zmíněný záložník Řezníček.

Zatímco Chrudimi se vcelku vstup do soutěže povedl, Vlašim zatím prožívá malou sportovní katastrofu. Po prvních kolech se pohybuje okolo posledního místa. Zejména inkasuje hodně branek. Nedařilo se jí ale udržet slibné výsledky proti papírově silnějším soupeřům. Takto tým prohrál s Líšní i Karvinou, v obou případech měl minimálně bod na dosah, nezvládl ale druhé poločasy. Je to velký nezvyk, v posledních letech se Vlašimi vcelku dařilo. Letošek je tak trochu nepříjemné překvapení. Tým zatím nezachraňují ani branky Jana Suchana, který se dosud prosadil třikrát. Marně totiž celek hledá střelce i v jiných hráčích. Ti jsou vesměs znovu mladíky, často kolem dvaceti až třiadvaceti let. Dva se však vymykají. Ladislav Janda je ve třiatřiceti letech nejstarším borcem, má za sebou dlouhou kariéru ve Vlašimi. Naopak Zdeněk Folprecht už si vyzkoušel angažmá na Kypru, v Itálii, a dokonce v Ázerbajdžánu. A ve Vlašimi působí svou první sezónu. Ani jeho příchod však zatím Středočechy neposunul dál od druholigového dna. 

 

35 sk letak