Rozpačitý začátek, nadějný prostředek a vítězný závěr. Taková byla cesta prostějovských hokejistů za čtvrtečním vítězstvím v přípravném zápase. Soupeřem jim byl Frýdek-Místek, který přijel bez některých opor. I tak byl ale nepříjemným soupeřem, navíc se hosté dostali brzy do vedení. Nicméně, Jestřábi zapnuli, zlepšili hru, a nakonec utkání otočili na konečných 3:1.

Utkání zprvu nenabídlo příliš atraktivní hokej. A to přesto, že Gidl už ve třetí minutě nenápadnou přízemní střelou otevřel skóre. Jestřábi měli poté problém se dostávat do větších šancí. A nedařilo se jim, podobně jako předtím s Pardubicemi „B“, ani v přesilovkách. Nicméně, brankář Pavelka v dalších minutách tým podržel a to se ukázalo jako klíčové. Druhá třetina už totiž přinesla lepší výkon Prostějova. Tým více střílel a s přehledem se mu dařilo ustát oslabení. Ve 31. minutě se dostal k vyrovnání zblízka David Ostřížek, který byl v utkání vůbec velmi aktivní. Na něj hned poté navázal přesilovkovou střelou od modré Tomáš Valenta. Byl to jeho první gól za Jestřáby. Úspěchy tým viditelně nakoply a od té doby byl Prostějov lepší. Dočkal se však znovu až ve třetí třetině. Jestřábi se sice znovu trochu v přesilové hře trápili, nicméně pak dostali možnost dvojnásobné početní výhody. Už proti čtyřem hráčům v poli se prosadil Tomáš Jáchym, který se ve 49. minutě trefil do růžku a upravil na 3:1. Na obrat už soupeř neměl čas a ani šance.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek

3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Ostřížek, 32. Valenta (Novák, Burian), 49. Jáchym (Pěnčík, Routa) – 3. Gidl (Matěj). Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Sestava Prostějova: Pavelka – Valenta, Prchal, Staněk, Benda, Pěnčík, Zajíc – Jiránek, Jáchym, Routa, Burian, Ostřížek, Hašek, Novák, Vlach, Machač, Dubský, Venkrbec, Jandus. Trenér: Aleš Totter.

Sestava Frýdku-Místku: Švančara (41. Šimonů) – Žůrek, Teper, Sova, Adámek, Michálek, Homola, Zeleňák – Gidi, Haas, Hotěk, Macháček, Klimša, Dostálek, Matěj, Jobánek, Doktor, Vrdlovec. Trenér: Martin Janeček.