Hala Národního sportovního centra Prostějov je dějištěm dvou poměrně velkých přípravných turnajů mládežnických volejbalistek. Z toho jeden už proběhl a druhý se právě chystá.

V sobotu 20. srpna si na domácí palubovce zahrály starší žákyně VK Prostějov. Nasadily své áčko i béčko, za soupeřky přitom měly družstva Brna, Ostravy, Přerova, Svitav, Břeclavi a Znojma.

Osm zúčastněných kolektivů nejprve bojovalo ve dvou základních skupinách po čtyřech celcích, následně zápasový program vyvrcholil střetnutími play-off o 1. až 4. a 5. až 8. místo. Nakonec triumfovaly naděje hostitelského klubu.

„Našemu A-týmu se dařilo jak ve skupině, tak potom ve vítězném semifinále. Jen škoda, že Brňačky musely před finálovým utkáním odjet na následné soustředění, rozhodující zápas o prvenství odpadl a turnaj jsme tak vyhrály bez skalpu Králova Pole,“ řekla trenérka starších žákyň vékáčka Solange Soares s tím, že akce navzdory horším výsledkům prospěla také oddílovému B-týmu.

Koncem tohoto týdne absolvují přípravné klání v Národním sportovním centru PV i prostějovské kadetky. Turnaj dívek U18 bude tentokrát pětičlenný, od 2. do 4. září si to systémem každý s každým rozdají Brno, Ostrava, Olymp Praha, Plzeň a domácí děvčata VK.

„Obsazení je opravdu špičkové, před blížícím se začátkem extraligy půjde o výbornou přípravu proti velmi kvalitním soupeřům. A zároveň je to i příležitost pro místní fanoušky, aby se přišli na naše holky podívat přímo do hlediště,“ prohodil hlavní kouč kadetek a zároveň šéftrenér mládežnic Prostějova Aleš Novák.

Program přípravného turnaje volejbalistek U18 v NSC Prostějov

pátek 2. září: 11.00 hodin VK Prostějov – Ostrava, 14.00 Brno – Plzeň, 17.00 Ostrava – Olymp Praha

sobota 3. září: 10.00 VK Prostějov – Olymp Praha, 12.00 Brno – Ostrava, 14.00 Olymp Praha – Plzeň, 16.00 VK Prostějov – Brno, 18.00 Ostrava – Plzeň. neděle 4. září: 10.00 Brno – Olymp Praha, 12.00 VK Prostějov – Plzeň