Bez velkých překvapení. I takový byl podzim ve skupině „B“ I.B třídy Olomouckého KFS. Alespoň pokud se týká zástupců z Prostějovska. Ti byli opět tři. A nutno říct, že si to tohle trio nepřišlo prostě jen „odkopat“. Všechny regionální mančafty se v sezóně představily jako týmy schopné, které se přišly poprat o body. Celkově se ale dá říct, že nejenže splnily očekávání, ale dokonce je i předčily.

Nejlépe se v podzimní části nejnižší krajské porvala podle předpokladů  Haná Prostějov. Ta ukázala, že zisk hráčů, jako je Danis a návrat Typnera, byl klíčový. Celek se díky tomu vypořádal s odchodem Patrika Gábora, který zamířil do Kralic na Hané. Nyní už má mužstvo i dostatek kvalitních mladších hráčů a celá tíže výsledků tak neleží jen na veteránech, což se může v dalších letech jen vyplatit. Sezóna byla celkově skvělá, Haná má být na co hrdá, neboť druhé místo se počítá.

Před Hanou přitom stála celá řada výzev. Výběr kouče Koláře od začátku ukazoval hodně sebevědomí. Se soupeři si šel nejen zahrát, ale také je přehrát, což dokazovala kombinanční převaha. I když podle výsledků to tak úplně nevypadalo. Celek z Prostějova totiž vyhrával často jen na jeden dva góly. V tomhle bylo snad jediné „zhoršení“ oproti předchozímu ročníku. Tehdy Haná pravidelně střílela pět branek. Na druhou stranu byly výsledky hodně nevyrovnané. Tato sezóna je ale jiná.

Trenér Daniel Kolář hovoří o dobře zvládnuté hře dozadu, kde ale zároveň podle něj je stále nejslabší místečko ve hře. Podle tabulky to tak ale nevypadá. Haná inkasovala pouze dvanáct branek, jen jednou dostala tři góly. Často navíc ze zápasu hráči odcházeli bez ztráty kytičky. Prostějov své soupeře obvykle porážel malým rozdílem branek, což možná nesvědčí o drtivé převaze, ale spíše o vyrovnaném týmu, který se naučil bránit a hrát trpělivě.

Ukazuje to, že tým vyspěl a po divoké sezóně 2018/2019, která taky mohla být načas poslední v I.B třídě, se dostal přesně tam, kde by se dlouhodobě mohl a nejspíš i chtěl nacházet. Tedy mezi celky, s nimiž se počítá na špici a mající pro to veškeré předpoklady.