Rýsovalo se to v krásně slibných konturách. Posílení nohejbalisté Prostějova skvělými výkony během jarního období ovládli základní část 1. ligy družstev mužů ČR 2022. A oprávněně věřili, že mohou dosáhnout největšího úspěchu v oddílové historii.

Tím by se stal už postup ze semifinále, kam se svým prvenstvím přímo kvalifikovali, do finálové série druhé nejvyšší české soutěže. Nemluvě o tom, že borci TJ Sokol I rozhodně měli i na celkový triumf, tím na přímý průnik do extraligy.

K dosažení této snové, přitom naprosto reálné mety by ovšem musely být splněny dva nezbytné předpoklady: udržet pokud možno všechny důležité tahouny mužstva zdravotně fit a aspoň solidně trénovat během zápasového volna o letních prázdninách.

Ani jedna podmínka bohužel neklapla, proto byli Hanáci z play-off bleskově vymeteni. Polovina úzkého kádru hráčů totiž řešila různá zranění, za celý červenec a srpen neproběhl jediný společný trénink. Vyřazení od čtvrtých Modřic B po výsledcích 1:5 doma a 2:5 venku se pak vlastně ani nešlo divit, naopak mělo sportovní logiku.