Our Hope Boxing Club Prostějov měl svého zástupce na srpnovém Mistrovství Evropy v boxu školní mládeže 2022 v Turecku. A Dorian Kropog zůstal ve městě Erzurum kousek od medailového zisku.

 „Patnáctiletý Dorian boxoval ve váhové kategorii do 46 kilogramů, kterou obsadilo celkem devatenáct talentovaných rohovníků. Po předchozích dvou letech proticovidových omezení přitom nechyběl nikdo z evropské elity kromě potrestaného Ruska, po delší době dorazili i zástupci Velké Británie – především skvělí Angličané a Irové,“ informoval hlavní trenér OHBC PV Martin Klíč.

Kropog v úvodním kole přemohl Martina Bohunčáka ze Slovenska 3:2 na body, čímž postoupil mezi osm nejlepších, a další vítězství by mu zajistilo minimálně bronz. Ve čtvrtfinále však narazil na vynikajícího Jacoba Naismitha ze Skotska, kterému podlehl jednoznačně 0:5 na body.

„Proti Bohunčákovi působil Dorian dost nervózně a neodvedl svůj obvyklý výkon, přesto to stačilo na těsnou výhru. Jenže Skot byl následně velmi kvalitní, opravdu moc šikovný. A v podstatě mu nedal šanci. Naismith pak ovládl ve své váze celý šampionát, tím prokázal svou extratřídu. Pro Doriana, jenž přechází do věkové kategorie kadetů, znamená čtvrtfinálové vyřazení i konečné páté místo motivaci do další poctivé práce,“ zhodnotil Klíč.