První světovou dvacítku uzavírají po US Open Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Obě stálice na závěrečném grandslamu sezóny postoupily z českých tenistek nejdále, Plíšková si zahrála čtvrtfinále, Kvitová skončila jen o kolo dřív.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka ve svém posledním utkání nestačila na domácí Jessicu Pegulaovou. Na centrálním dvorci Arthura Ashe bylo utkání dvakrát kvůli dešti přerušeno. Americká tenistka vyhrála první sadu a uspěla i v té druhé. Kvitová sice vedla 2:0, pak ale prohrála šest her v řadě a v celém střetnutí udělala čtyřiadvacet nevynucených chyb.

„Nebyl to můj den. Nepomohla jsem si na servisu, soupeřka hrála dobře. Pauzy kvůli dešti mi nevadily. Jessica byla prostě tentokrát lepší,“ uznala Kvitová, kterou čeká herní pauza. „Mám dost bolístek, dám se dohromady. Uvidíme, jak to půjde. Podle toho se rozhodnu, jak pojmeme konec sezóny,“ uvedla tenistka.

Karolína Plíšková prošla do svého desátého čtvrtfinále na grandslamu cennou výhrou nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou po více než třech hodinách urputného boje. Pak ale nenašla recept na hru světové šestky Aryny Sabalenkové a v duelu s další Běloruskou tenistkou neměla ani jeden brejkbol. „Týden před turnajem jsem strávila v posteli, z tohoto pohledu je čtvrtfinále hodně hezký výsledek. Mám před sebou ještě několik turnajů, ve kterých na výkony z US Open můžu navázat,“ prohlásila Plíšková.