Ani zlepšené výkony v posledních zápasech nepřinesly basketbalistům Olomoucka kýžený úspěch. Na předvedenou hru proti Opavě se pokusí navázat až v závěru roku, kdy pojedou do Pardubic. Předtím budou během vánoční přestávky pracovat především na obraně, současně chtějí zabudovat do sestavy Joela Wrighta, novou akvizici týmu.

V podkošovém prostoru bude týmu BK Olomoucko pomáhat nový hráč. Toliko očekávanou posilou se stal Joel Dwayne Wright, basketbalista s jamajským pasem. Zkušený třicátník hrál soutěže na kontinentech. Kromě Ameriky, kde si vyzkoušel argentinskou ligu, působil i na Filipínách a v Evropě hrál ve Švýcarsku za BBC Monthey a Luzern. Atleticky dobře vybavený 201 centimetrů vysoký Wright startoval v NCAA čtyři roky za Texas a dvě sezóny odehrál v NBA G League. „Předpokládám, že bude platný, potřebuje ovšem zapadnout. Od března nehrál soutěžní zápas, musí se do toho dostat. Pak nám pomůže,“ uvedl na adresu nového člena sestavy Predrag Benáček, lodivod týmu sídlícího v Prostějově.

Během zápasu proti Opavě Wrighta ještě šetřil. „Vedly mě k tomu zkušenosti. Hráč, který přijde těsně před utkáním do nového týmu, to má těžké. Navíc by nastoupil proti opavským pivotům Gniadkovi a Zbránkovi, což by bylo hodně obtížné. Potřebujeme Joela do týmu zabudovat, na to teď budeme mít trochu času, protože další zápas odehrajeme až devětadvacátého prosince,“ objasnil trenér BK Olomoucko.

Nový hráč se klubu hodí i pro jeho bojovnost na obou polovinách palubovky. „Především pak v zápasech s týmy, které hrají na dva pivoty. Jeho důraz by měl být cítit. Navíc pochopitelně vítám, že přišel další hráč do rotace. Ta naše je úzká, každé její rozšíření je vítané,“ přidal Benáček.

Další porce tréninků by měla hráčům Olomoucka prospět. Mladíci, kterých je v aktuálním kádru většina, herně rostou, stále ale především pod tlakem někdy chybují a procvičení systémů a kombinací by mohlo pomoci. „Kluci v zápasech podávají chlapské výkony. Nebojí se, ztrácejí respekt před soupeři a budují si vlastní. Jdou nahoru, z toho mám radost. Dostávají se do nových rolí, což je skvělé. Přesto potřebujeme, aby se ještě o kousek zlepšili v taktice, v herním myšlení. Na tom pracujeme prakticky neustále,“ poznamenal kouč, který opakovaně nabádá talentované mladíky k odvaze na palubovce. „To, že udělají chybu, nevadí. Horší by bylo, kdyby se schovávali. Naši hráči ale nabídnutou šanci využívají, což je dobře,“ dodal Predrag Benáček.