Parkování v centru města stále patří k nejožehavějším tématům Konice. Kromě hlavního náměstí se tu řadu let téměř nikde jinde stát nedalo. Přitom vmáčknout se na parkoviště před prodejnou Jednoty bylo často nemožné. Letos v květnu zde spustili revoluci, díky níž se zvýšil nejen počet parkovacích míst, ale i cena za hodinové stání. V polovině prosince zde konečně nainstalovali nový parkovací automat, který stále slouží pro celé náměstí. 

 

Parkovací automat na Masarykově náměstí v Konici byl pořízen v roce 2005. Nyní byl vyměněn. „Pro neustálé stížnosti občanů na jeho poruchovost bylo přistoupeno k pořízení nového automatu na příjem mincí, vrácení mincí při přeplatku a možnosti platby kartou,“ uvedl na sociálních sítích konický starosta Michal Obrusník.

Tuto modernizaci drtivá většina lidí přivítala, někteří se snad pouze pozastavili nad tím, že stále ještě někde fungovaly automaty nevracející mince. Zároveň se ukázalo, že ne každý je s placením parkovného na náměstí smířen. „Je to obdobné jako v jiných městech. Zaplatíte sice poplatek, ale třeba vás může potěšit, že i tímto způsobem přispíváte na údržbu a úpravy náměstí a okolí,“ reagoval na tyto výtky konický starosta.

Paradoxní v této souvislosti je, že za pracovníky radnice od letošního května hradil poplatek za celoroční stání na náměstí jejich zaměstnavatel. To se celé řadě místních obyvatel či podnikatelů, kteří kvůli tomu museli sáhnout do vlastní kapsy, přirozeně nelíbilo.