Snažili se nám to utajit, ale slovutná agentura Hóser to stejně vyšťourala. V anketě města o jméno pro letošní vánoční strom stojící na prostějovském náměstí ve skutečnosti zvítězil Kovídek. Výsledky však byly zmanipulované.

S návrhem pojmenovat strom jako Kovídek přišel známý prostějovský aktivista Jáchym Morava. A podle jeho slov právě pro něj hlasoval největší počet lidí. „Podívejte, co se kolem nás děje! Jakékoliv jiné pojmenování je v dnešní době výsměch. To, že vedení prostějovské radnice nakonec protlačilo jiné jméno, je jen dalším z důkazů jeho nekompetentnosti a totální zkorumpovanosti,“ rozhorlil se Morava. 

Dle jeho návrhu měla radnice letos nakoupit i nové ozdoby. „Upozorňovaly by nás všechny na nebezpečí, které nám na každém kroku hrozí. To, co tam teď visí, je jen bezduchý kýč,“ kritizoval Morava, který zvažoval strom pojmenovat také jako Virus či Korouš. „Nechci riziko nákazy zlehčovat, ale nakonec jsem se přiklonil k jemnější variantě. Přece jen Vánoce jsou tu hlavně pro děti, tak proč je zbytečně stresovat. Ty, které z toho zatím nemají rozum, si pod Kovídkem mohou představit třeba nějakého chlupatého medvídka,“ vysvětlil svůj ústupek Jáchym Morava. 

 

Příloha je sioučástí tištěného vydání PV VEČERNÍKU, které vychází v pondělí 28. prosince.