Neobyčejně zamotaná je povolební situace ve Stražisku, kde byl ve volbách důležitý opravdu každý hlas. Stávající starostka Markéta Dvořáková sice celkem přesvědčivě obdržela nejvyšší počet preferenčních hlasů, nicméně jí vedená kandidátka velice těsně prohrála s tou, v jejímž čele stanula Kateřina Singrová. Jak se obě dámy domluví, zatím není vůbec jasné.

 

Markéta Dvořáková do voleb vedla kandidátku Za rozvoj obce, která v devítičlenném zastupitelstvu získala „pouze“ tři mandáty. O necelého půl procenta ji předstihla kandidátka Nezávislí za lepší budoucnost a rozvoj obce vedená Kateřinou Singrovou. Na jejím chvostu kandidoval také bývalý starosta Jaroslav Kröner, tomu však voličská přízeň na postup do zastupitelstva nestačila.   

Dva mandáty dále získala KDU-ČSL, která se tím zřejmě pasovala do role případného jazýčku na miskách vah.

Do zastupitelstva pronikl také jeden člen kandidátky „Spolu to zvládneme“. Konkrétně se jedná o Pavla Popelku. Pozoruhodné je, že muž stejného jména bude zastupitelem také za kandidátku vedenou stávající starostkou.

Zda se zástupcům jednotlivých kandidátek podařilo dojednat dohodu, však zatím není jisté. Nikomu ze zainteresovaných se totiž Večerníku navzdory naší snaze nepodařilo dovolat.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. října