To je nadělení! Prostějovská radnice je už více než týden bez toho nejcenějšího. Z jejích útrob totiž někdo neznámý poberta šlohnul městskou pokladnu! Jak se to mohlo stát? Jednoduše. Primátor Francimór Kopačka Agentuře Hóser přiznal, že ji zapomněl na záchodě. Do pátrání po radniční kase se dali všichni policisté, berou to nyní jako úkol číslo jedna.

 

„Nejradší bych se picnul! Já pokladnu nosím neustále s sebou, ať se hnu kamkoliv. Nedám ji z ruky a střežím ji jako oko v hlavě. Minulé úterý jsem šel na záchod a nějak jsem se zamyslel. Zapomněl jsem kasu vedle mísy a vrátil se zpátky do své kanceláře. Když jsem na to asi po třech minutách přišel a letěl zpátky, kasa byla fuč! Je to malér,“ přiznává primátor Prostějova Francimór Kopačka.

Na otázku Agentury Hóser, kolik v pokladně bylo peněz, odpověděl neurčitě. „Neměl jsem to přesně spočítané, ale okolo stopadesáti milionů korun. Chtěli jsme zrovna složit zálohu na rekonstrukci kulturáku,“ pronesl zoufalý první muž radnice. Toho času bez městské kasy...

Po ukradené pokladně nyní pátrají celé policejní týmy. „Mohly by pomoci kamery, které jsou na radnici a jedna je dokonce přímo na onom sociálním zařízení. Nechal ji tam nainstalovat samotný primátor, aby měl přehled o svých zaměstnancích. Uvidíme, co záběry prokáží, ale věříme, že se na nich objeví i dotyčný zloděj,“ odpověděl na dotaz Agentury Hóser mluvčí prostějovské policie Franz Kořen.

Jak jsme o pár dnů později zjistili, tak policisté nic nezjistili. Na kameře jsou totiž záběry, které podléhají ochraně.

 

Tento text je součástí silvestrovské přílohy prostějovského večerníku,jehož obsah je fikce a slouží k pobavení