Poslední letošní duel v sobotu odehráli hráči 1.SK Prostějov. V cestě za body mu tentokrát stál Třinec. Zápas nabídl zajímavou podívanou a taky skoro hodinovou hru v oslabení: ve 40. minutě se nechal vyloučit Gáč. Prostějov však dlouho držel naději na tři body. Nakonec má i přes několik zajímavých příležitostí jeden.

Na úvod eskáčko zatlačilo, po páté minutě se ale načas naopak ujali míče domácí. Ve 13. minutě ale dostal dobrou nahrávku naběhnutý Kušej. Jeho zakončení však bylo zblokované a následně se dostal do ofsajdu. Ve 23. minutě zahrozili domácí, po centru Kanii se o míč bili ve vápně Samiec a Omasta. Brankář nakonec nemusel zasahovat. Krátce poté už ale gól padl: Ve 26. minutě se po centru prosadil střelou pod břevno Omasta – 1:0. Ve 35. minutě ale diváci viděli přímý kop Koudelky z postranní čáry, který následně dopravil rovněž pod břevno Jakub Elbel – 1:1. Pět minut nato však šel Prostějov do deseti, za faul na půlce soupeře dostal červenou kartu Gáč. Trenér Šustr reagoval dvojím střídáním, kdy ze hřiště odešli Pinc a Bartolomeu a naopak nastoupila dvojice Stříž-Píchal.

Oslabení ale zprvu nebylo znát. Už v 54. minutě to bylo 2:1 pro Prostějov. Třinec na postranní čáře fauloval, Šumbera rychle podél čáry rozehrál na Vasila Kušeje, který se následně trefil na druhou tyč – 1:2. A v 62. minutě musel brankář domácích zasahovat znovu proti ráně Kušeje do horních pater brány, tentokrát úspěšně. Šest minut nato se naopak radovali domácí. Po nákopu z postranní čáry bylo k vidění několik hlaviček. Nakonec míč hlavou poslal směr vlastní brána nešťastným odrazem Elbel, brankář Krynskyi se snažil míč dohnat, ale nepovedlo se mu to – 2:2. V 79. minutě mohlo eskáčko reagovat, Píchal, ale ve vápně proběhl centr Kušeje. Krátce před koncem zápasu při standardce Habusta přestřelil zeď Krynskyi vyrazil na roh. Po něm následovala znovu šance Habusty, střelu k tyči ale brankář lapil. Třinec tlačil, nakonec ale v nastavení mohl rozhodnout Koudelka, který do strany dostal míč od Kušeje, jenže minul. Týmy si tak při výsledku 2:2 rozdělily po bodu.

 

16. kolo Fortuna:Národní ligy

FK Třinec – 1.SK Prostějov 2:2 (1:1)

Branky: 26. Omasta, 68. vlastní Elbel – 36. Elbel, 54. Kušej. Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Pospíšil. Žluté karty: 35. Brak, 72. Jursa – 39. Pinc, 47. Koudelka, 72. Píchal. Červená karta: 40. Gáč. Střely: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:3.

Sestavy:

FK Třinec: Kerl – Jursa (85. Tandara), Brak (60. Gembický), Straňák, Hýbl – Habusta (C), Foltyn – Omasta, Kateřiňák, Kania (81. Obadal) – Samiec. Trenér: Martin Zbončák.

1.SK Prostějov: Krynskyj – Bolf, Gáč, Bialek, Elbel – Kušej, Šumbera, Koudelka (C), M. Mach (62. Omale), Bartolomeu (43. Stříž) – Pinc (43. Píchal). Trenér: Pavel Šustr.