Chance liga je po reprezentační pauze zpět. Prostějovské Jestřáby čekají hned tři zápasy. Jeden v domácím prostředí a dva na ledě soupeřů. Týden načne Prostějov v Šumperku, ve středu bude následovat domácí mač se Vsetínem. Na sobotu pak los soutěže postaví Jestřábům do cesty Sokolov. Sobotní zápas začne v 17 hodin, zbylá dvě utkání v 18 hodin.

Na úvod týdne Jestřáby čeká Šumperk, aktuálně třináctý tým tabulky. Mužstvo Šumperka prošlo nemalými změnami. Zůstaly sice některé opory jako Lukáš Žálčík nebo Tomáš Drtil. Mnoho jiných hráčů ale před sezónou odešlo. Třeba Denis Kindl do Zlína nebo Tomáš Vildumetz do Poruby. Naopak do týmu přišli hráči jako David Bartoš a nedávno i Lukáš Nedvídek, oba produktivní a zkušení útočníci. Šumperku se přesto příliš nedaří. Tým je třináctý a ztrácí šest bodů na střed tabulky. Z posledních pěti zápasů mužstvo dvakrát vyhrálo, ani jednou však za plný počet bodů. Naposledy Draci padli na ledě Litoměřic 3:6. Týmové statistiky hovoří o tom, že mužstvo inkasovalo nejvíc branek v Chance lize a zároveň se nedaří jeho speciálním formacím. Po individuální stránce jsou nejlepší Jiří Průžek a David Bartoš, oba už dosáhli na dvacet kanadských bodů. Nejlepším střelcem je se 12 zásahy Lukáš Žálčík. A zajímavost na konec, tým vede jako trenér odchovanec Prostějova Lukáš Majer.

Vsetín, druhý ze soupeřů Prostějova, je jedním z favoritů soutěže. Mužstvo je ale nyní až páté. Bylo na tom však už i hůře. Nedávno byl tým tak tak v půlce tabulky. Oddíl reagoval odvoláním trenérské dvojice Stantien–Srdínko. A od té doby se zvedl. Zaznamenal čtyři výhry v řadě, prohrál až před reprezentační přestávkou 1:2 s Jihlavou. I Vsetín zaznamenal pár příchodů a odchodů, nešlo ale o velké stěhování. Tým ale opustil veterán Radim Kucharczyk, stejně jako Matouš Venkrbec a Roman Vlach – ti se přesunuli na Hanou. Do mužstva naopak dorazili Pavlové Klhůfek a Jenyš, dále pak veterán a reprezentant Ondřej Němec. Tým se pyšní druhou nejvyšší produktivitou a je to vidět i na individuálních statistikách. Statistiky vede Luboš Rob následovaný posilami Romanem Přikrylem a Peterem Lichancem.

Poslední ze zápasových bitev svedou Jestřábi se Sokolovem. Týmu Severočechů se příliš nedaří. Trvale se nachází jen těsně nade dnem tabulky. Nyní je mužstvo jedenácté. Navíc není zrovna v dobré formě. Z pěti posledních zápasů zaznamenalo pět proher a pouhé dva body. Sokolov je v týmových statistikách, jako jsou přesilové hry, oslabení nebo vhazování, zhruba v půlce tabulky. Po individuální stránce je naopak nadstandardním hráčem Jaromír Kverka s 21 body. Dalšími produktivními hráči týmu jsou Tomáš Vracovský a Matěj Zadražil. Velkými oporami jsou třeba Martin Osmík a Martin Weinhold, kteří mají četné zkušenosti z extraligy. Zajímavým jménem je pak mládežnický reprezentant Ostap Safin, který týmu vypomohl na pět zápasů. Sokolov ale jako celek nezažívá podařenou sezónu. Aktuálně je na tom nejhůře od postupu do první ligy.

Pro fanoušky příjemná připomínka na závěr – všechny tři soupeře už Jestřábi v aktuální sezóně porazili.