Velkého úspěchu se v posledních letech dočkal prostějovský fotbal. Kromě toho, že se mu natrvalo podařilo se prosadit ve druhé lize, tu a tam zásobí rovněž mládežnické reprezentace. Po útočníkovi Davidu Píchalovi a trenérovi Pavlu Šustrovi, který je u mládežnického národního výběru asistentem, se totiž ukázali v reprezentaci další dva hráči, kteří aktuálně nastupují za Prostějov. Jsou jimi univerzál Jakub Elbel a záložník Vasil Kušej.

Oba dva mají za sebou čerstvě týdenní sraz s reprezentací U21. Pro Kušeje nešlo o první zkušenost, v minulosti se coby hráč juniorské Bundesligy už na reprezentační akce podíval. Nováčkem byl naopak Jakub Elbel. „Dostal jsem úkol ho zde provést, ukázat mu, jak to zde chodí. Umím se do jeho pocitů vžít, že je hrdý na to, že zde je. Zároveň ale může reprezentace hodně pomoci i naopak semlít,“ konstatoval po příletu na místo Vasil Kušej.

Oba hráči nakonec nastoupili v závěru akce v zápase proti Portugalsku. Elbel se podíval na hřiště ve 46. minutě, Vasil Kušej v 69. Zápas se však českým barvám nevydařil a v pátek proti Portugalsku podlehly 1:5, kdy už ve 35. minutě soupeř zvyšoval na 3:0. Jedinou trefu Česka zařídil Petr Pudhorocký, s nímž se už Elbel s Kušejem měli možnost potkat na hřišti – hraje totiž za rezervu pražské Sparty.