Novou vedoucí tiskového a PR oddělení, a zároveň i tiskovou mluvčí Olomouckého kraje se od 15. listopadu stala Alena Minxová. Na hejtmanství přišla z Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, který zastupovala v médiích a řídila jeho komunikační oddělení. Ještě předtím se zkušená manažerka pohybovala v soukromé sféře marketingu, krizové komunikace a PR.  

Komunikace mezi Olomouckým krajem a jeho obyvateli je klíčová. Jde nám o to, aby lidé věděli například to, jak hejtmanství funguje, kam jdou investice, jak budou nastaveny dotace, kde se opraví silnice a vůbec všechno, co souvisí s posláním kraje. A důležitá je i komunikace směrem k zaměstnancům krajského úřadu. S novou paní vedoucí nastavujeme vzájemnou komunikaci a spolupráci tak, aby měla všechny podmínky pro zvládnutí svých úkolů. A těch nebude málo.“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Vedoucí tiskového a PR oddělení bude mít na starosti nejen vztahy s médii, ale i s obcemi a dalšími partnery Olomouckého kraje. A pomůže také s krizovou komunikací krajského úřadu.

„Do nové funkce nastupuji s respektem, zároveň se na práci moc těším. Přebírám fungující a profesionální tým lidí, kteří mají bohaté zkušenosti z působení na kraji. Společně chceme posunout nejen PR našeho hejtmanství, ale hlavně posílit komunikační podporu vedení kraje a přiblížit práci krajského úřadu všem lidem," dodala Alena Minxová.