Tohle nebylo rozhodně šťastné probuzení do vánočních svátků! Majitelé historických motocyklů Jawa nyní určitě těžce nesou skutečnost, že jim dva skvosty někdo ukradl. Policie pátrá po zloději, který se Za Sokolskou ulicí v Prostějově násilím vloupal do jedné z pronajatých garáží a nepohrdl dvěma motoveterány, které si majitelé cení na bezmála čtvrt milionu korun.

Zatím ale není jasné, kdy přesně ke krádeži motocyklů došlo. „Ze zločinu krádeže podezírají prostějovští policisté dosud neznámého pachatele, který měl v dosud přesně nezjištěné době od středy 23. do úterý 29. prosince 2020 násilím vniknout do garáže v ulici Za Sokolskou v Prostějově,“ potvrdil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Pokud zloděj nešel najisto, muselo jeho darebácké srdce po vloupání do garáže zaplesat. „Z garáže měl pachatel odcizit dva historické motocykly Jawa 350 a Jawa 350 ‚pérák‘, obloukovou svářečku, křovinořez Demon, 16 kusů disků s nasazenými letními pneumatikami značky Sava, náhradní díly k uvedeným motocyklům a drobné ruční a elektrické nářadí. Majiteli garáže tím pachatel způsobil škodu 1 500 korun, majitelům odcizených věcí pak škodu 225 tisíc korun,“ konstatoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek s tím, že v případě dopadení a prokázání viny pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.